Antena 3 CNN Externe Franța, în alertă maximă de terorism. Isis amenință cu atacuri la Jocurile Olimpice

Franța, în alertă maximă de terorism. Isis amenință cu atacuri la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate

Eiffel
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iun 2024   •   17:35

Într-o nouă amenințare teroristă, gruparea teroristă ISIS a publicat o imagine de propagandă în care sugerează un atac asupra Jocurilor Olimpice din Paris, programate pentru luna viitoare. În imagine, un militant operează o dronă care transportă un dispozitiv exploziv, vizând Turnul Eiffel

Posterul, promovat de canalele sociale legate de ISIS, avea textul: „Olimpiadele lupilor singuratici au început cu Voia lui Allah”. Imaginea a fost publicată pe al-Ru'ud (al-Raud), un site web legat de Statul Islamic.

Franța este deja în alertă maximă pe fondul unei serii de amenințări făcute de ținutele teroriste islamice.

Recent, polițiștii francezi anti-terorism au dejucat un complot în vederea unui atac „de inspirație islamistă”, care era planificat în timpul Jocurilor Olimpice.

Agenția de informații internă a țării l-a arestat pe Rokhman B., în vârstă de 18 ani, care este suspectat că a organizat un atac la un meci de fotbal din Lyon.

Imigrantul cecen ar fi intenționat să perturbe jocurile planificate în Saint-Étienne, un oraș din estul țării, și să „moară ca un martir” ucigând spectatori sau ofițeri de poliție.

Ministerul francez de Interne a declarat că acesta a fost reținut pentru „pregătirea activă a unui atac împotriva stadionului Geoffroy Guichard în timpul meciurilor de fotbal care vor avea loc acolo”.

Adolescentul nu era cunoscut de poliție și se mutase în Franța cu familia din Rusia abia anul trecut.

Ceremonia de deschidere a JO de la Paris „va fi de neuitat”, a asigurat preşedintele CIO, Thomas Bach

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, programată pe 26 iulie pe Sena, „va fi de neuitat pentru sportivi şi toată lumea va fi în deplină siguranţă”, a asigurat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, citat de AFP.

Întrebat de riscurile de atentat care l-au determinat pe preşedintele Emmanuel Macron să aibă un plan de rezervă, oficialul german a explicat într-un interviu acordat la sediul istanţei olimpice din Lausanne, că „abordarea foarte meticuloasă, foarte profesionistă” a autorităţilor franceze îi dă încredere în buna desfăşurare a ceremoniei.

„Toată lumea este determinată să organizeze această ceremonie de deschidere pe Sena”, a mai spus preşedintele CIO.

Ceremonia de deschidere a JO de la Paris de-a lungul fluviului care traversează capitala franceză este programată pe 26 iulie şi va o premieră în lume.

Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate internă

Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate internă. Securitatea la competiţii va fi asigurată de aproximativ 35.000 de poliţişti şi jandarmi zilnic (25.000 pentru Jocurile Paralimpice).

La acest lucru se adaugă 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi zilnic.

Capitala Franţei va găzdui Jocurile Olimpice la un nivel de alertă maximă pentru ameninţări cu atentate teroriste.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close