Antena 3 CNN Externe Franţa. Guvernul vrea să scoată din ţară 25.000 de imigranţi ilegali

Franţa. Guvernul vrea să scoată din ţară 25.000 de imigranţi ilegali

Franţa. Guvernul vrea să scoată din ţară 25.000 de imigranţi ilegali
21 Aug 2007   •   20:34

Poliţia din Franţa trebuie „să-şi sporească eforturile” pentru interpelarea străinilor cu situaţia în neregulă, pentru a-şi atinge obiectivul de 25.000 de persoane conduse la frontieră în acest an, a declarat ministrul francez pentru imigraţie, integrare, identitate naţională şi codezvoltare, Brice Hortefeux. „Acum, când s-a trecut puţin de jumătatea anului, ne aflăm, ca tendinţă, uşor sub nivelul obiectivului” stabilit pentru anul acesta, a declarat presei Hortefeux, a doua zi după o reuniune guvernamentală pe tema imigraţiei cu preşedintele Nicolas Sarkozy. Brice Hortefeux a precizat că poliţia franceză trebuie eficientizeze interpelările, îndeosebi în legătură cu munca la negru. Potrivit autorităţilor, în Franţa există între 200.000 şi 400.000 de imigranţi clandestini.

Ministrul francez a recunoscut că aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană „a complicat situaţia”, numărul persoanelor din cele două ţări conduse la frontieră fiind, înainte de aderare, de circa 30 % din cifra totală.

Politica în materie de interpelare şi conducere la frontieră a străinilor cu situaţia în neregulă a suscitat proteste şi manifestaţii la Paris şi în provincie în ultimele luni. Criticile au fost reluate recent ca urmare a accidentului cu un copil rus de 12 ani, grav rănit după ce a căzut de la etajul al patrulea al unui imobil pe 9 august la Amiens, în nordul Franţei, în încercarea de a scăpa de poliţie în cursul unei tentative de interpelare a familiei sale, care avea situaţia în neregulă.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close