Antena 3 CNN Externe Franţa. Fratele unui ministru - condamnat pentru trafic de droguri

Franţa. Fratele unui ministru - condamnat pentru trafic de droguri

Franţa. Fratele unui ministru - condamnat pentru trafic de droguri
21 Aug 2007   •   18:45

Jamal Dati, fratele ministrului francez de Justiţie, Rachida Dati, a fost condamnat marţi la 12 luni de închisoare fermă pentru trafic de stupefiante de o curte de apel din estul Franţei. Dati, care era judecat împreună cu alţi trei acuzaţi de curtea de apel din Nancy, fusese condamnat în primă instanţă în luna februarie a acestui an la şase luni de închisoare cu suspendare, dar Ministerul Public a făcut recurs. În vârstă de 34 de ani, Dati, unul din cei 11 fraţi şi surori proveniţi dintr-o familie de imigranţi din Maroc, a mai fost condamnat în 2001 la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni de închisoare fermă, pentru trafic de heroină.

?Este un toxicoman care a avut probleme când era adolescent şi care a suferit mult la moartea mamei sale?, explică avocatul lui Dati, Frederic Berna, care a deplâns faptul că instanţa ?nu a luat în seamă eforturile sale de reinserţie? socială .?Nu-mi explic deloc disproporţia flagrantă dintre decizia din primă instanţă din perioada când Dati nu era fratele nimănui şi cea emisă marţi?, a mai spus avocatul.

Rachida Dati, în vârstă de 41 de ani, a fost numită în mai 2007 în funcţia de ministru al Justiţiei de către preşedintele Nicolas Sarkozy.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close