Alertă
în Franţa, după ce carne infestată cu bacteria E.coli a fost
vândută în peste 100 de hipermarketuri. Potrivit
agenţiei France Presse, este posibil ca zeci de mii de persoane să
fi consumat carnea infectată, care poate cauza gastro-enterită şi
insuficienţă renală. Carnea contaminată a fost pusă
în vânzare la începutul acestei luni. 2,3 tone de
carne distribuită în hipermarketurile Carrefour, Deli şi
Monoprix, din regiunea pariziană, dar şi din vestul şi nordul
Franţei, sunt vizate de avertismentele medicilor veterinari.
Consumatorii
au fost însă avertizaţi de pericol la zece zile după ce a
fost descoperită carnea infectată. Directorul departamentului de
servicii veterinare din regiunea Manche a precizat că nu s-a
înregistrat, deocamdată, niciun caz de îmbolnăvire.
Autorităţile
au precizat că toate produsele din carne provin din acelaşi abator.
Bacteria E.coli poate provoca greaţă, diaree acută, dar şi
decesul prin insuficienţă renală în cazul persoanelor cu
sistemul imunitar slăbit. Cei mai expuşi sunt vârstnicii şi
copiii.
Antena
3