Antena 3 CNN Externe Franţa. Autocarul polonez care a făcut 26 de morţi circula fără autorizaţie

Franţa. Autocarul polonez care a făcut 26 de morţi circula fără autorizaţie

Franţa. Autocarul polonez care a făcut 26 de morţi circula fără autorizaţie
23 Iul 2007   •   21:00

Autocarul polonez implicat în accidentul din Franţa nu avea autorizaţie pentru ruta respectivă, considerată prea periculoasă pentru transportul de călători. 26 de pelerini au murit sâmbătă, după ce autocarul înmatriculat în Polonia a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie. Prefectura din regiunea franceză Isere a anunţat că autocarul polonez nu dispunea de aprobarea necesară pentru a circula pe drumul abrupt din Alpi. În plus, premierul francez Francois Fillon a declarat că autocarul nu ar fi trebuit să se afle acolo, pentru că ruta este interzisă transportului în comun.

14 oameni sunt răniţi, două persoane fiind în stare critică. La bord se aflau 49 de pelerini polonezi şi cei doi şoferi ai autocarului. Originari din nord-vestul Poloniei, credincioşii romano-catolici se întorceau de la sanctuarul Notre Dame de la Salette, pe care l-au vizitat.

Pe şoseaua dintre Grenoble şi Gap, şoferul a pierdut controlul volanului. Maşina a lovit violent parapetul, a luat foc şi s-a răsturnat, de la 40 metri înălţime, pe malul unui pârâu. Poliţiştii susţin că tragedia a fost provocată de o defecţiune la sistemul de frânare.

Preşedintele francez, Nicholas Sarkozy şi omologul său polonez, Lech Kaczynscki, au venit la locul accidentului. S-au interesat de starea răniţilor şi au stat de vorbă cu personalul medical. Preşedintele polonez le-a mulţumit echipajelor de intervenţie pentru promptitudinea cu care au acţionat, iar liderul de la Paris a promis că va urmări îndeaproape derularea anchetei în acest caz.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close