Antena 3 CNN Externe Franța a intrat în „alertă maximă” din cauza mpox. Anunțul făcut de Gabriel Attal

Franța a intrat în „alertă maximă” din cauza mpox. Anunțul făcut de Gabriel Attal

mpox test sange getty
„În urma acestei reuniuni, plasăm sistemul nostru de sănătate în alertă maximă”, a spus Gabriel Attal | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    17 Aug 2024   •   13:01

Premierul demisionar Gabriel Attal a anunțat vineri că sistemul de sănătate francez a fost plasat în „alertă maximă” în fața epidemiei de mpox. Cazuri ale acestei tulpini mai virulente au fost detectate în Suedia și Pakistan în ultimele zile, potrivit France24.

Franța este în „vigilență maximă” în fața epidemiei de mpox. Prim-ministrul demisionar Gabriel Attal a organizat vineri, 16 august, o actualizare a situației împreună cu miniștrii demisionari Catherine Vautrin și Frédéric Valletoux în fața reapariției variolei maimuței (mpox).

Această nouă tulpină, care face ravagii de mai multe luni în Congo, a determinat Organizația Mondială a Sănătății să declare miercuri o urgență de sănătate publică de interes internațional, cel mai înalt nivel de alarmă.

„În urma acestei reuniuni, plasăm sistemul nostru de sănătate în alertă maximă”, a explicat Gabriel Attal pe X.

Șeful demisionar al executivului a indicat că vor fi introduse „noi măsuri de informare și recomandare” pentru persoanele care călătoresc în zonele de risc și a contactat autoritățile sanitare pentru ca acestea să poată decide cu privire la „actualizarea recomandărilor de vaccinare” referitoare la „populațiile țintă”.

O „donație de vaccinuri către țările cele mai afectate” a fost, de asemenea, decisă, la cererea lui Emmanuel Macron, a mai afirmat Gabriel Attal, care va ține o nouă actualizare luni.

Joi, Suedia a anunțat că a înregistrat un caz de subtip clad 1b, aceeași nouă tulpină care a apărut în Congo din septembrie 2023, mai mortală și mai virulentă decât clad 2, endemică în Africa de Vest.

Asia a înregistrat apoi primul său caz de MPOX vineri, în Pakistan.

MPOX este o boală virală care se transmite de la animale la om, dar se transmite și prin contact fizic apropiat cu o persoană infectată cu virusul.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close