Antena 3 CNN Externe Franța a început pregătirile în caz de epidemie de mpox: Peste 230 de centre de vaccinare au fost deja deschise

Franța a început pregătirile în caz de epidemie de mpox: Peste 230 de centre de vaccinare au fost deja deschise

vaccin mpox
Franţa a deschis deja 232 de centre de vaccinare împotriva mpox. Foto: Getty Images
de I.C.    |    20 Aug 2024   •   20:05

În Franța s-au deschis deja peste 200 de centre de vaccinare împotriva mpox pentru a face față unei eventuale epidemii, a anunțat marţi premierul demisionar Gabriel Attal.

„Suntem pregătiţi să facem faţă tuturor scenariilor şi riscurilor", a scris el pe X, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Până în prezent, nicio contaminare cu clada 1, mai mortală şi mai virulentă decât clada 2, nu a fost încă înregistrată în Franţa, potrivit guvernului.

În Europa, Suedia a anunţat că a înregistrat un caz de infectare cu subtipul cladei 1b, care a apărut recent în Africa, iar Franţa se aşteaptă să apară în curând cazuri pe teritoriul său.

„232 de centre de vaccinare sunt deja deschise în toată ţara. Şi multe altele vor fi disponibile”, conform lui Gabriel Attal.

„Aşa cum a solicitat preşedintele Republicii, Franţa va dona 100.000 de doze de vaccin”, a mai indicat el. „Aceste doze vor fi distribuite prin intermediul Uniunii Europene în regiunile în care virusul circulă puternic”.

Aceste donaţii vor „spori efortul european actual cu aproape 50%”, a mai adăugat premierul.

×
Subiecte în articol: mpox Franta vaccin mpox
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close