Antena 3 CNN Externe François Hollande, considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor"

François Hollande, considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor"

François Hollande, considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor"
Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    09 Dec 2013   •   11:00

Preşedintele francez, François Hollande, este considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor", iar aproape unui francez din doi (47%) nu-i place "nimic" din bilanţul său, potrivit unui sondaj al institutului Polling Vox, publicat duminică, relatează AFP.
   
Potrivit acestei anchete de opinie, 53% dintre persoanele intervievate consideră că de la alegerea sa, în mai 2012, preşedintele s-a arătat "lipsit de corectitudine". În schimb, 40% cred contrariul, în timp ce 7% nu au dorit să se pronunţe.
   
De asemenea, 76% îl consideră "slab", faţă de 20% care cred că este "puternic" (4% nu s-au pronunţat). El este perceput astfel de către 90% dintre simpatizanţii dreptei, dar şi de către 59% dintre cei ai stângii.
   
François Hollande este "părtinitor" pentru 54% şi unificator pentru 35%, în timp ce 11% s-au abţinut să se pronunţe în acest sens.
   
Bilanţul său este judecat foarte aspru. Întrebaţi despre ceea ce le-a plăcut cel mai mult din acţiunile sale, participanţii la sondaj au menţionat spontan - însă doar 13% - politica externă, înaintea căsătoriei între persoane de acelaşi sex (9%), în timp ce 47% nu au reţinut "nimic" dintr-un an şi jumătate de mandat.
   
La întrebarea inversă - ce le-a plăcut mai puţin -, 30% au menţionat înăsprirea fiscalităţii şi 25% "modul în care se comportă ca preşedinte", în timp ce 6% nu au nimic ce să-i reproşeze.
   
Cu toate acestea, o netă majoritate (69%) dintre cei care au votat pentru el în mai 2012 afirmă că l-ar reconfirma în funcţie dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare.
   
În schimb, 29% nu i-ar mai acorda votul.
   
Sondajul a fost efectuat de Polling Vox pentru 20 Minutes, cu sprijinul Clameo.fr. Interviurile au fost realizate telefonic, în perioada 28-30 noiembrie, pe un eşantion de 1.008 persoane de cel puţin 18 ani.

×
Subiecte în articol: francois hollande sondaj
Cele mai noi știri
Parteneri
x close