Antena 3 CNN Externe FOTO. Rudele ostaticilor israelieni au vrut să intre cu forța în Fâșia Gaza. I-au strigat prin megafoane, sperând că îi vor auzi

FOTO. Rudele ostaticilor israelieni au vrut să intre cu forța în Fâșia Gaza. I-au strigat prin megafoane, sperând că îi vor auzi

rudele ostaticilor
Zeci de protestatari s-au adunat la frontieră. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    29 Aug 2024   •   15:15

Rude ale unor ostatici israelieni aflaţi în mâinile Hamas au forţat joi trecerea frontierei în Fâşia Gaza, relatează presa locală preluată de dpa, potrivit Agerpres.

Iniţial, zeci de protestatari s-au adunat la frontieră, strigându-i prin megafoane pe cei dragi aflaţi în captivitate, în speranţa că aceştia îi vor auzi, a transmis televiziunea israeliană Channel 13.

Ulterior, unii din cei aflaţi în apropierea gardului de securitate de la frontieră au trecut de partea cealaltă, fugind către teritoriul palestinian, dar s-au întors la cererea forţelor de securitate.

Demonstranţii purtau pancarte cu fotografii ale ostaticilor. Conform relatărilor de presă, mama unei femei soldat răpite de Hamas i s-a adresat fiicei sale cu cuvintele: „Îmi pare rău că nu am reuşit încă, dar îţi promit că te vei întoarce”.

La 328 de zile după atacul Hamas din 7 octombrie anul trecut pe teritoriul Israelului, teroriștii Hamas mai au în Gaza peste 100 de ostatici. Nu se ştie câţi dintre aceştia sunt încă în viaţă. Rudele lor au manifestat de mai multe ori în favoarea unui armistiţiu cu Hamas, sperând că acesta va duce şi la eliberarea ostaticilor.

Protestatarii acuză guvernul israelian că nu face destul pentru încheierea unui acord din cauza unor considerente de politică internă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close