Antena 3 CNN Externe Fostul şef al armatei boliviene şi doi ofiţeri de rang înalt, arestaţi pentru încercare de lovitură de stat

Fostul şef al armatei boliviene şi doi ofiţeri de rang înalt, arestaţi pentru încercare de lovitură de stat

Fostul şef al armatei boliviene şi doi ofiţeri de rang înalt, arestaţi pentru încercare de lovitură de stat
Generalul Juan José Zuniga, fostul şef al armatei boliviene. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   18:52

Generalul Juan José Zuniga, fostul şef al armatei boliviene, şi alţi doi ofiţeri de rang înalt au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, şi plasați în două închisori de înaltă securitate. Ei sunt acuzaţi că au condus lovitura de stat eşuată de miercuri împotriva preşedintelui Luis Arce, informează AFP. 

Generalul Zuniga a susţinut că a acţionat la ordinele preşedintelui, care i-a cerut să „pună în scenă ceva pentru a-şi creşte popularitatea”. În replică, preşedintele a negat aceste acuzații.  

 21 de militari în activitate şi în retragere şi civili au fost arestaţi în legătură cu tentativa de lovitură de stat, în timpul căreia trupele blindate au asediat palatul prezidenţial timp de mai multe ore înainte de a se retrage.

Sâmbătă, ministrul de interne a declarat că a furnizat instanţelor dovezi ale intenţiei armatei de a da o lovitură de stat împotriva lui Arce.

"Am descoperit o telegramă radio” care ordona transferul unui avion pentru repatrierea forţelor speciale la La Paz, a declarat presei Eduardo Del Castillo.

În acest context, generalul Zuniga, viceamiralul Juan Arnez, fost şef al marinei, şi Alejandro Irahola, fost şef al brigăzii mecanizate, sunt anchetați penal pentru „terorism” şi „revoltă armată” şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

"La un moment dat, adevărul va fi cunoscut", a declarat Zuniga în timp ce era transferat la o altă închisoare de maximă securitate din departamentul central Cochabamba.

×
Subiecte în articol: şef armată Bolivia lovitura de stat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Viktor Orban a ajuns la Kiev, în prima sa vizită oficială în Ucraina
x close