Strauss-Kahn a scăpat de un proces asemănător în SUA, în urma unui aranjament financiar.
Parchetul, care ceruse la 11 iunie neînceperea urmării penale a lui Strauss-Kahn, considerând că nu există probe suficiente împotriva acestuia, nu va face recurs la decizia pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute de judecători, de trimitere în faţa tribunalului corecţional, a anunţat procurorul din Lille, Frederic Fevre.
După doi ani de instrumentare a cazului, magistraţii care se ocupă de dosarul cunoscut sub numele de "Carlton din Lille" au decis inculparea a 13 persoane, între care şi fostul şef al FMI, pentru „proxenetism în formă agravată”.
O a 14-a persoană este inculpată pentru „complicitate la escrocherii şi abuz de bunuri sociale”.
Infracţiunea de „proxenetism în formă agravată” este pasibilă cu închisoarea pe 10 ani şi o amendă de 1,5 milioane de euro.
Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 64 de ani, a afirmat tot timpul că nu ştia că femeile care îi fuseseră prezentate la petrecerile la care participase, în special la Paris şi Washington, erau prostituate plătite.
După anunţul făcut de Fevre, fostul şef FMI a denunţat decizia, prin intermediul unui comunicat difuzat vineri de avocaţii săi.
În decembrie, un acord financiar confidenţial a fost încheiat între Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală.
Într-un interviu pentru televiziunea rusă, acordat miercuri, Dominique Strauss-Kahn a afirmat că politica ţine „de trecut” şi că doreşte să se dedice noilor sale funcţii consultative.
Strauss-Kahn a fost numit în luna iulie membru în Consiliul de supraveghere a două instituţii financiare deţinute majoritar de puterile publice ruse: Fondul rus pentru investiţii directe (RDIF) şi Banca rusă de dezvoltare a regiunilor (BRDR), controlată de grupul petrolier Rosneft.