Antena 3 CNN Externe Fostul premier palestinian are propriul Guvern în Gaza

Fostul premier palestinian are propriul Guvern în Gaza

Fostul premier palestinian are propriul Guvern în Gaza
20 Iun 2007   •   08:12

Potrivit analiştilor, înfrângerea grupării Fatah, loială preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, a fost partea uşoară a planului pus la cale de Hamas. Liderii radicali se confruntă, în prezent, cu problema controlării unui teritoriu lipsit de orice sprijin financiar, economic sau diplomatic. Şi aceasta nu numai din partea Israelului sau a Occidentului, dar şi a Cisiordaniei, unde se află cabinetul de urgenţă instalat de preşedintele Abbas.

Haniyeh consideră însă că guvernul de uniune naţională pe care l-a condus timp de 3 luni este în continuare singurul Executiv palestinian legitim. Haniyeh a condus prima întâlnire a propriului guvern instalat de el în Fâşia Gaza. În acelaşi timp, sute de palestinieni îngroziţi speră să obţină permisiunea de a părăsi Gaza la graniţa cu Israelul şi a se refugia în Cisiordania, pentru a scăpa de sub teroarea radicalilor Hamas.


Punctul de trecere de la Erez a fost luat cu asalt de locuitorii care se tem de persecuţiile la care ar putea fi supuşi, dar s-au izbit de refuzul autorităţilor israeliene. Pe de altă parte, 3 femei şi 6 copii dintre cei 15 cetăţeni moldoveni care locuiesc în Fâşia Gaza, au cerut permisiunea autorităţilor israeliene pentru a fi evacuaţi din zona de conflict.


La graniţa dintre Israel şi teritoriile palestiniene se află mai multe persoane, originare din Republica Moldova, Rusia şi Ucraina, care cer să fie evacuate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close