Antena 3 CNN Externe Fostul premier pakistanez, înapoi în ţară după 8 ani de auto-exil

Fostul premier pakistanez, înapoi în ţară după 8 ani de auto-exil

Fostul premier pakistanez, înapoi în ţară după 8 ani de auto-exil
18 Oct 2007   •   14:43

Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto s-a întors joi în ţară, după 8 ani de auto-exil. Bhutto a părăsit joi dimineaţă Emiratele Arabe Unite. Zeci de mii de susţinători ai acesteia s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii să o întâmpine. Autorităţile au luat măsuri speciale de securitate, 20.000 de forţe de ordine fiind alertate, după ce trei grupări afiliate Al-Qaeda au anunţat că pregătesc atentate împotriva fostului premier pakistanez. Întoarcerea fostului premier coincide cu începerea pregătirilor pentru campania electorală, înainte de alegerile legislative de anul viitor.

Benazir Bhutto a fugit din ţară în 1999, pentru a nu fi judecată pentru acuzaţiile de corupţie ce i-au fost aduse. Oameni s-au adunat la Karachi, pentru a o vedea.

?Suntem bucuroşi că se întoarce, dar toţi politicienii noştri devin nemiloşi, după ce ajung la putere. Aş fi de acord ca Musharraf să rămână la putere încă 20 de ani, dacă ar micşora preţul la făină?. Oamenii aprobă decizia guvernului de a-i permite fostului lider politic pakistanez să se întoarcă în patrie.

Imaginea lui Benazir Bhutto în Pakistan a fost umbrită, în ultima perioadă, din cauza încercărilor sale de a ajunge la un acord cu preşedintele Pervez Mushrraf pentru împărţirea prerogativelor puterii, în perspectiva alegerilor legislative de anul viitor.

BHUTTO S-A ÎNTORS ACASĂ



Sursa foto: BBC News

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close