Evreicele Zimmermann, născute în România, au fost marile iubiri ale fostului premier israelian. De prima nevastă, Margareta, s-a îndrăgostit la prima vedere, aşa cum povesteşte în cartea sa autobiografică. Numai că, tânăra soţie a murit înainte să împlinească 32 de ani, într-un accident de maşină. A lăsat în urmă un băieţel de câţiva ani.
După moartea primei neveste, sora acesteia a trebuit să se îngrijească de copil, aşa cum cerea tradiţia. S-a mutat la Sharon, l-a adoptat pe băieţel şi, după doar un an, românca şi văduvul Sharon s-au căsătorit, scandalizând întreaga comunitate.
Împreună cu a doua soţie, Sharon a vizitat România în 1988, pe finalul dictaturii lui Ceauşescu. A mers la sinagoga din Braşov, la casa natală a soţiilor sale şi a petrecut ceva timp în mijlocul comunităţii evreieşti din oraş. Sharon era la acea vreme general al Armatei Israelului şi a fost spionat pas cu pas de securitatea lui Ceauşescu.
Episodul este povestit de băiatul său cel mic, Gilad, în cartea intitulată, „Sharon: Viaţa unui leader". Fiul lui Sharon spune că tatăl său ar fi descoperit un microfon în camera de hotel în care fusese cazat. Amuzat, a vorbit direct în microfon, lăudându-şi gazdele, dar totodată anunţând că a rămas fără săpun. Autorul cărţii susţine că, în câteva minute, un angajat al hotelului i-a adus săpun.
Fostul premier israelian Ariel Sharon a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.