Antena 3 CNN Externe Fostul premier al Pakistanului, retrimis în exil la revenirea în ţară

Fostul premier al Pakistanului, retrimis în exil la revenirea în ţară

Fostul premier al Pakistanului, retrimis în exil la revenirea în ţară
10 Sep 2007   •   15:02
UPDATE: Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif va fi retrimis în exil în Arabia Saudită, au declarat un ministru pakistanez sub acoperirea anonimatului şi un oficial guvernamental de rang înalt. Anterior, oficiali din cadrul forţelor de securitate au precizat că fostul premier, plasat în arest preventiv încă de la coborârea sa din avion luni, la Islamabad. Revenit în ţară după opt ani petrecuţi în exil, Sharif fost transferat în elicopter şi transportat către o destinaţie necunoscută.Nawaz Sharif a fost reţinut de poliţiştii pakistanezi după ce a refuzat să le prezinte paşaportul, au anunţat surse aeroportuare şi din cadrul poliţiei.

În Pakistan ar putea izbucni noi tulburări o dată cu sosirea fostului prim-ministru Nawaz Şarif, care revine luni în patrie după aproape opt ani de exil. Şarif a părăsit duminică seară Londra cu o cursă aeriană regulată care a aterizat cu puţin timp în urmă la Islamabad.

Fostul premier a fost înlăturat de la putere de actualul preşedinte pakistanez, generalul Muşarraf. Condamnat la închisoare pe viaţă pentru fraude şi înaltă trădare, el a fost eliberat în decembrie 2000 după ce s-a angajat să nu revină în ţară timp de 10 ani. Acum, însă, Şarif a declarat că se întoarce în Pakistan pentru a scoate ţara din haos şi nu se teme că va fi din nou arestat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close