Antena 3 CNN Externe Fostul director al bursei de criptomonede FTX și-a actualizat profilul de LinkedIn cu noua „funcție”: Deținut în închisoare

Fostul director al bursei de criptomonede FTX și-a actualizat profilul de LinkedIn cu noua „funcție”: Deținut în închisoare

Ryan Salame getty
Postarea lui Ryan Salame a devenit rapid virală. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    13 Oct 2024   •   00:08

Actualizarea LinkedIn cu un nou rol la locul de muncă este un ritual important pentru mulți profesioniști, o șansă ca lumea să afle că au mai urcat încă o treaptă în carieră. Însă Ryan Salame, fostul director al FTX, și-a actualizat joi profilul de pe site într-un mod neobișnuit, în timp ce își începea pedeapsa cu închisoarea în urma prăbușirii bursei de criptomonede, potrivit CNN.

„Sunt fericit să împărtășesc faptul că încep o nouă poziție ca deținut la FCI Cumberland!”, a scris el, alături de o ilustrație a unei cireșe care cade de pe o prăjitură și oameni care sar în jurul ei.

Postarea sa a devenit rapid virală, determinându-l pe Salame să glumească pe X: „Astăzi am aflat că oamenii încă folosesc LinkedIn”.

Cine este Ryan Salame

Salame, fost co-CEO al filialei FTX din Bahamas și locotenent de top al fondatorului companiei, Sam Bankman-Fried, a fost condamnat în mai la șapte ani și jumătate de închisoare, pe care îi va începe să îi execute la FCI Cumberland, o închisoare federală de securitate medie din Maryland.

În luna septembrie a anului trecut, Salame a pledat vinovat pentru că a făcut donații ilegale de zeci de milioane de dolari pentru campania electorală în favoarea unor cauze susținute de șeful său. De asemenea, el a fost de acord să renunțe la 1,5 miliarde de dolari.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea și confiscarea sumei de 1,5 miliarde de dolari, Salame, în vârstă de 30 de ani, primit o pedeapsă de trei ani și i s-a ordonat să plătească alte sume de peste 6 milioane de dolari în contul confiscării și peste 5 milioane de dolari în contul restituirii.

Procurorii au declarat că Salame, Bankman-Fried și fostul șef al departamentului de inginerie al FTX, Nishad Singh, au utilizat fondurile clienților FTX pentru a face donații candidaților politici care susțineau legislația favorabilă criptomonedelor.

Salame a donat peste 24 de milioane de dolari candidaților și cauzelor republicane în ciclul electoral 2022, potrivit datelor Federal Election Commision, fiind unul dintre principalii donatori din acel an.

„Implicarea lui Salame în două infracțiuni federale grave a subminat încrederea publică în alegerile americane și integritatea sistemului financiar”, a declarat Damian Williams, procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York, după pronunțarea sentinței, potrivit Reuters.

Salame a pledat vinovat la o acuzație de complot pentru a face contribuții politice ilegale și la o acuzație de complot pentru a opera o afacere de transmitere de bani fără licență.

FTX a făcut implozie în noiembrie 2022, provocând o undă de șoc în lumea criptomonedelor, după ce deponenții s-au grăbit să își retragă banii. Bankman-Fried a demisionat din funcția de CEO, iar compania a intrat în faliment.

Un an mai târziu, Bankman-Fried a fost găsit vinovat de șapte capete de acuzare pentru fraudă și complicitate, inclusiv furtul de miliarde din conturile aparținând clienților FTX și fraudarea creditorilor de la compania sa afiliată, fondul speculativ Alameda Research. El a fost condamnat în martie la 25 de ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: criptomonede Linkedln FTX
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close