Antena 3 CNN Externe Fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu românca Anca Faur, în ziua în care el a împlinit 93 de ani: „Sunt cel mai norocos”

Fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu românca Anca Faur, în ziua în care el a împlinit 93 de ani: „Sunt cel mai norocos”

New Project - 2024-07-21T121901.497
de Andreea Ştefan    |    21 Iul 2024   •   12:21

Fostul astronaut Edwin „Buzz" Aldrin, în vârstă de 94 de ani, care a celebrat recent cea de-a 55-a aniversare a aterizării misiunii Apollo 11 pe Lună, a vorbit pentru People despre viața de cuplu cu Anca Faur, în vârstă de 65 de ani, la peste un an după ce s-au căsătorit pe 20 ianuarie 2023.

„Nu am fost niciodată mai fericit în viaţa mea decât acum, cu timpul meu cu Anca", spune Aldrin. „Ea este iubirea vieţii mele şi facem totul împreună, de la a lua masa, a planifica proiecte şi a privi lumea, până la a ne întâlni cu cele două familii ale noastre şi a sărbători - aşa cum facem la această a 55-a aniversare a aterizării Apollo 11", a spus el.

„Sunt norocos dincolo de cuvinte", adaugă el.

Cei doi s-au văzut pentru prima dată în decembrie 2017, la un eveniment de lucru, înainte de a începe să se întâlnească câteva luni mai târziu, în mai 2018. Aldrin a descris-o pe Anca a fiind cineva care are „întregul pachet Vrăjitorul din Oz" cu „creier, inimă [şi] curaj". El a adăugat: „Există ceva special în legătură cu ea şi cu modul în care ne conectăm atât de bine".

Aldrin a mai spus că a trebuit să o curteze puţin pe Faur înainte ca ea să accepte să se căsătorească. „Are o fire puţin încăpăţânată, aşa că mi-au luat mai mulţi ani până când a fost de acord să fie mireasa mea, cea mai bună iubită a mea. Dar eu sunt chiar mai încăpăţânat decât ea. Am câştigat!", a spus el.

„Amândoi am simţit adânc în inimile noastre în toţi aceşti ani că a ne căsători unul cu celălalt era decizia corectă", a adăugat Faur.

Cei doi s-au căsătorit în cele din urmă pe 20 ianuarie 2023, ziua în care Aldrin a împlinit 93 de ani și a fost onorat la gala de decernare a premiilor Living Legends of Aviation 20th Annual Awards. Aldrin își amintește: "Toate stelele erau acum aliniate pentru căsătorie."

Au organizat o ceremonie de nuntă restrânsă într-un parc din apropierea locuinței lor, alături de câțiva membri ai familiei și prieteni apropiați. Printre cei prezenți s-au numărat fiica lui Aldrin, Jan, fiul Andy, nepotul Jeffrey și strănepoții săi, precum și fiul lui Faur, Vlad Ghenciu, și nepoatele ei, Kaia și McCali.

„A fost o zi frumoasă. Ne-am decis pentru o ceremonie privată, aşa cum se cuvine, intimă, doar noi şi stelele de pe cer", şi-a amintit Aldrin despre nunta lor.

După ceremonie, cuplul a participat la gala de decernare a premiilor de la Beverly Hilton, înainte de a merge să ia cina la Four Seasons Hotel cu cei mai apropiaţi membri ai familiei şi prieteni.

Aldrin a declarat că această zi va fi „păstrată în inimile noastre pentru tot restul vieţii noastre". El a adăugat: „Sunt cel mai norocos om din această lume sau din oricare alta".

Înainte de căsătoria sa cu Faur, Aldrin a mai fost însurat de trei ori.

Are trei copii, James, Janice şi Andrew, din prima căsătorie cu Joan Archer.

Aldrin a fost de trei ori în spaţiu în timpul carierei sale şi a fost pilotul Modulului Lunar Eagle pentru misiunea Apollo 11 din 1969. A păşit pe suprafaţa lunii la 19 minute după Neil Armstrong, pe 20 iulie 1969.

Dintre cei trei astronauţi aflaţi în misiunea Apollo 11, el este singurul care mai este în viaţă.

A petrecut un total de 12 zile în spaţiu înainte de a se retrage în 1971.

Anca Faur s-a născut la Deva şi este doctor în chimie.

×
Subiecte în articol: Anca Faur astronaut Buzz Aldrin
Cele mai noi știri
Parteneri
x close