Antena 3 CNN Externe Soția lui Donald Trump acuză "tăcerea grea" așternută peste tentativa de asasinat din Pennsylvania: "De ce nu l-au arestat pe suspect?"

Soția lui Donald Trump acuză "tăcerea grea" așternută peste tentativa de asasinat din Pennsylvania: "De ce nu l-au arestat pe suspect?"

Donald Trump la mitingul din Butler, Pennsylvania. Abaca Press
Candidatul prezidențial republican Donald Trump scos de pe scenă de agenții Secret Service după tentativa de asasinat din 13 iulie din Butler, Pennsyilvania. Sursa foto: Abaca Press
de A.I.    |    10 Sep 2024   •   17:08

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a spus, miercuri, că "mai sunt multe de aflat" în legătură cu tentativa de asasinat la adresa soțului său, Donald Trump, și a dat de înțeles că suspectul Matthew Crooks ar fi fost lăsat în mod voit să ajungă în apropierea liderului republican, pentru a-l asasina, relatează CNN.

Melania Trump a postat un clip pe rețeaua X în care exprimă această opinie.

"Tentativa de a pune capăt vieții soțului meu a fost o experiență oribilă și chinuitoare. Acum, peste acest caz s-a așternut o tăcere grea. Nu pot să nu mă întreb: De ce forțele de ordine nu l-au arestat pe atacator înainte de discurs (discursul lui Donald Trump, n.r.)? Cu siguranță, mai sunt multe de aflat despre această poveste  și trebuie să știm adevărul", a spus ea în videoclipul semnalat de CNN.


 
Melania Trump a rămas, în general, în umbră pe parcursul campaniei actuale a soțului său pentru Casa Albă.

Totuși, în ultima săptămâna ea a lansat mai videoclipuri de promovare a noii sale cărți de memorii, intitulate "Melania".

Tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump a avut loc la un miting electoral organizat în Butler, statul Pennsylvannia, pe 13 iulie anul curent.

Kimberly Cheatle, șefa agenției Secret Service, însărcinată cu protecția actualilor și foștilor președinți ai SUA, s-a văzut nevoită să demisioneze, după deficiențele de securitate scoase la suprafață de acest incident căruia Donald Trump i-a supraviețuit. 

Audiată în Camera Reprezentanților, Cheatle a confirmat că Secret Service a fost notificat "între două și cinci ori" cu privire la faptul că o persoană suspectă, care s-a dovedit ulterior a fi Matthew Crooks, se află în zonă. 

Șefa Secret Service de la momentul respectiv le-a spus congresmenilor americani despre o aparentă  întrerupere a comunicării între membrii forțelor de ordine, care a făcut posibilă urcarea lui Donald Trump pe scena mitingului în pofida rapoartelor privind prezența unui suspect înarmat.

Un detaliu interesant din prezent este că prima și, posibil, singura dezbatere televizată între candidații prezidențiali Donald Trump și Kamala Harris are loc, miercuri dimineața (după fusul orar al României) în Philadelphia, statul american Pennsylvania, același stat în care a avut loc tentativa de asasinat de la 13 iulie.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close