Antena 3 CNN Externe Fost spion rus, coleg cu Putin la academia de contra-spionaj: ”A fost declarat inapt pentru că nu era capabil să evalueze impactul deciziilor pe care le lua”

Fost spion rus, coleg cu Putin la academia de contra-spionaj: ”A fost declarat inapt pentru că nu era capabil să evalueze impactul deciziilor pe care le lua”

Fostul spion rus din KGB, Serghei Jirnov, refugiat în Franța la începutul anilor 90, a declarat pentru cotidianul francez Le Figaro că Vladimir Putin ar fi fost declarat inapt pentru contra-spionaj de Institutul Andropov din Moscova, pentru că nu ar fi fost capabil să evalueze impactul deciziilor pe care le lua.

vladimir putin
Rusia răspunde după ce SUA a expulzat 12 diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj Sursa foto: Hepta | Sputnik
de Alexandra Ionescu    |    13 Mar 2022   •   12:13

Jirnov și Putin ar fi fost colegi la celebra instituție care pregătea spionii ruși.  

 „La finalul anului de studiu, instructorii l-au declarat inapt pentru că l-au considerat incapabil să evalueze corect deciziile pe care le lua și consecințele acestora asupra sa și asupra KGB.

A fost retrimis la Leningrad, înainte de a fi trimis în Republica Democrată Germană, și a fost ofițer de legătură într-un oraș de provincie. Pentru noi, spionii din KGB, acesta era un post fără importanță. 

Iată că principiul lui Peter s-a verificat în toată splendoarea sa: locotenent-colonelul Putin și-a atins limita competențelor. Măcar o dată, spionajul rus nu s-a înșelat”, a declarat pentru Le Figaro fostul spion Serghei Jirnov.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close