De asemenea, candidaţii învinşi Mir Hossein Mousavi şi Mehdi Karroubi au criticat rezultatul alegerilor, calificând guvernul condus de Ahmadinejad ca fiind "ilegitim".
Într-o declaraţie pe site-ul său, Mousavi a cerut susţinătorilor săi să continue să lupte pentru dreptul poporului. El a mai cerut libertatea presei, reforme electorale şi eliberarea celor reţinuţi în timpul protestelor post-alegeri.
Iran a oprit, miercuri, tipărirea unui ziar reformist asociat cu Karroubi, după ce a promis că va continua lupta contra rezultatului alegerilor.
Poliţia iraniană aprecia că 20 de oameni au fost ucişi şi peste 1000 arestaţi în timpul protestelor post-electorale, cifre estimate la valori mult mai mari de grupurile independente.
Pe de altă parte există date incerte referitoare la câţi din cei nouă angajaţi ai ambasadei britanice mai sunt reţinuţi, pentru că ar fi avut o anumită implicare în proteste.
Oficialii UE vor dezbate joi o propunere a Marii Britanii de a retrage reprezentanţii diplomatici ai statelor UE din Iran.
Agenţia de presă Fars cita pe şeful armatei iraniene, generalul Hassan Firouzabadi, care aprecia că intervenţia UE în protestele post-electorale a pus în pericol discuţiile privind controversatul program nuclear iranian.
Antena3.ro