Antena 3 CNN Externe Fost oficial ungar, declaraţii acide la adresa UE: Sediile să fie mutate în estul Germaniei

Fost oficial ungar, declaraţii acide la adresa UE: Sediile să fie mutate în estul Germaniei

EU-flag.jpg
Foto:coindesk.com
19 Aug 2015   •   13:39

Mutarea sediilor Uniunii Europene (UE) mai spre estul Europei este o "idee logică", în opinia fostului premier ungur Peter Boross, potrivit ediţiei de miercuri a ziarului Magyar Hirlap, scrie MTI.
   
"Sediile UE ar trebui să nu se mai afle la Bruxelles, ci în centrul geografic al organizaţiei, undeva în Germania, mai ales în estul acesteia", a declarat Boross într-un interviu, apreciind că "mentalitatea UE este clar influenţată de aura liberalismului europen de stânga".
   
Boross, care a condus un guvern conservator în perioada 1993-1994, a mai apreciat că Europa ar fi trebuit să fie capabilă să controleze actualul val de refugiaţi, în contextul în care este alcătuită din state-naţiuni.
   
"În loc să gândească în termeni de cote de refugiaţi, UE ar trebui să creeze o forţă militară proprie iar apoi, în cooperare cu americanii, să restabilească pacea în Orientul Mijlociu", a declarat el.
   
"Apoi refugiaţii trebuie să fie trimişi înapoi în ţările lor (de origine), ale căror economii trebuie să fie puse la loc pe picioare", a continuat fostul premier ungur.
   
Gardul de la frontiera dintre Ungaria şi Serba nu poate opri valul de refugiaţi, care pot intra în Ungaria din România şi Croaţia, state nemembre ale zonei Schengen, a mai spus Boross.
   
"Însă gardul demonstrează angajamentul Guvernului (ungar) de a opri valul de refugiaţi", apreciază el.
  

×
Subiecte în articol: Ungaria Germania
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close