Antena 3 CNN Externe Un fost militar a ucis trei oameni la o petrecere într-o comună din Franţa, apoi s-a sinucis

Un fost militar a ucis trei oameni la o petrecere într-o comună din Franţa, apoi s-a sinucis

crima franta - profimedia
Tragedia s-a produs în ajunul Zilei Naţionale a Franţei. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2024   •   21:52

Un fost militar de elită a deschis focul sâmbătă seara în centrul Franţei, omorând trei oameni care sărbătoreau o zi de naştere într-o casă învecinată. Bărbatul s-a sinucis după aceste crime, relatează duminică AFP, citat de Agerpres. 

Potrivit procuraturii, care încearcă să stabilească de ce şi cum s-a produs tragedia din satul Vozelle, la vest de Vichy, un vecin care nu participa la aniversare a deschis focul pe drumul dintre casa sa şi cea unde avea loc evenimentul, sâmbătă în jurul orei locale 21.30.

Au murit tânărul aniversat, tatăl său, de 53 de ani, şi naşul acestuia, de 54. Alte patru persoane au fost rănite. Ulterior, se crede că atacatorul "a întors arma spre el însuşi", a menţionat procurorul şef local.

Primarul comunei, Michel Marien, a indicat că autorul tirurilor este un fost militar care a participat la conflicte "grele cum a fost cel din Afganistan şi a fost trăgător de elită". Primarul a mai declarat presei locale, fără ca spusele sale să poată fi confirmate de parchet, că dispunea acasă de o "abundenţă de arme".

 

×
Subiecte în articol: zi de nastere persoane ucise Franta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close