Antena 3 CNN Externe Fost aliat al lui Hugo Chavez acuză ?dinastia? la putere de corupţie

Fost aliat al lui Hugo Chavez acuză ?dinastia? la putere de corupţie

Fost aliat al lui Hugo Chavez acuză ?dinastia? la putere de corupţie
21 Apr 2010   •   08:06

Un fost aliat al lui Hugo Chávez s-a întors împotriva preşedintelui, acuzând că administraţia sa este mai coruptă decât puterea pe care a uzurpat-o.
Wilmer Azuaje s-a alăturat revoluţiei lui Chávez în urmă cu un deceniu şi a lucrat cu familia preşedintelui, pentru a deveni acum cel mai mare duşman. "S-au dovedit a fi cei mai corupţi. Ne-au trădat," declara acesta.
Azuaje pretinde că în fermele din Barinas, afacerile, contractele cu băncile şi guvernamentale au fost preluate de părinţii preşedintelui şi cinci fraţi.
Dinastia Chavez a pus stăpânire pe regiune. Tatăl lui Chávez a fost guvernator în Barinas timp de un deceniu înainte de a preda puterea fratelui preşedintelui, Adán, în cadrul unor alegeri pline de fraude.
Alţi fraţi o duc de asemenea bine. Unul este primar în Sabaneta; altul este bancher, în timp ce altul se află în campanie electorală pentru a fi ales. Familia circulă în covoaie de 4x4.
Acuzaţiile de nepotism şi corupţie vin pe fondul preocupării crescânde că mişcarea socialistă revoluţionară a fost deturnată de oportunişti avizi după bani şi guvern.
Naţionalizările, noi întreprinderi de stat şi controlul preţului şi al valutei au generat o serie de milionari cu legături sus-puse.
Venezuela este pe locul 162, alături de Angola şi Congo, din 180 de state, în topul corupţiei al Transparency International.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Cele mai noi știri
Parteneri
x close