Antena 3 CNN Externe Forţele siriene, susţinute de tancuri, au atacat oraşul Duma. Două persoane au murit

Forţele siriene, susţinute de tancuri, au atacat oraşul Duma. Două persoane au murit

Forţele siriene, susţinute de tancuri, au atacat oraşul Duma. Două persoane au murit
Foto: INTACT Images/EPA
22 Apr 2012   •   13:44

Forţele siriene, susţinute de tancuri, au pătruns duminică dimineaţă în Duma, un oraş rebel de la periferia Damascului, au anunţat militanţi din teren şi Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), care a evocat moartea a două persoane, relatează AFP.
   
"Forţele regimului, susţinute de tancuri, au luat cu asalt Duma, cu focuri puternice", a anunţat Consiliul Revoluţiei din provincia Damasc, într-un comunicat.
   
O înregistrare video postată online de militanţi arată coloane de fum deasupra oraşului, pe fondul deflagraţiilor provocate de armamentul greu.
   
Conform OSDO, doi civili au fost ucişi de tiruri de armă la Duma, duminică dimineaţă. Un alt civil a murit în urma unor focuri de armă trase de la un baraj de securitate din satul Htaitat al-Turkman, situat tot în provincia Damasc.
   
"Forţele regimului intră zilnic în Duma, dar astăzi a fost asaltul cel mai important" împotriva acestui centru al mobilizării în regiunea capitalei, a explicat Mohammad Said, membru al Consiliului Revoluţiei din provincia Damasc.
   
Duma, un oraş cu 100.000 de locuitori situat la circa zece kilometri de Damasc, este în mod regulat teatrul manifestaţiilor de amploare împotriva regimului.
   
Asaltul intervine după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă, în unanimitate, o rezoluţie care autorizează trimiterea a 300 de observatori în Siria, pentru a monitoriza respectarea armistiţiului. În prezent, armistiţiul instaurat oficial la 12 aprilie este încălcat în mod regulat.

×
Subiecte în articol: Siria tancuri atac asalt Capitală Damasc
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close