Update 15:35 - Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO a respins ideea de înarmare a rebelilor libieni, adăugând că scopul misiunii este de a "proteja poporul libian” şi nu pentru a-l înarma, conform AFP. "Suntem acolo pentru a proteja poporul libian, nu pentru a înarma poporul libian", a declarat secretarul general al NATO, conform
AFP.
Update 15:00 - Forţele pro Gaddafi au rămas fără un amplu depozit de muniţie din deşertul libian. Acesta a fost distrus de bombardiere britanice şi americane, conform
Daily Express. Astfel, 40 de buncăre cu muniţie pentru arme şi artilerie au fost distruse complet. Sisteme de apărare antiaeriană care apărau aceste depozite au fost distruse zilele trecute de rachete tip Tomahawk lansate de un submarin britanic.
Ministrul libian de Externe şi-a dat demisia şi a fugit la Londra. În acelaşi timp, NATO a trecut la comanda operaţiunilor militare din Libia, iar avioanele aliate au reluat în forţă bombardamentele.
Lipsiţi, de două zile, de sprijinul aerian occidental, insurgenţii din estul Libiei au cedat oraş după oraş în faţa trupelor loiale lui Gaddafi. Cele două tabere au continuat să poarte lupte grele şi în vest, la Misrata, al treilea oraş al ţării.
Cotidianul
New York Times a anunţat că agenţi ai CIA au fost mobilizaţi în Libia "în grupuri mici”, pentru a lua legătura cu rebelii şi a coordona acţiunile coaliţiei. De asemenea, agenţia
Reuters scrie că preşedintele american a autorizat, în secret, sprijinirea rebelilor şi înarmarea acestora.
Casa Albă a dezminţit această informaţie şi a adăugat că încă nu s-a decis să se furnizeze arme opoziţiei. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney a refuzat să "vorbească despre probleme de informaţii".
"Repet că preşedintele a spus marţi că nu a fost luată nicio hotărâre asupra furnizării de arme opoziţiei sau oricărui alt grup din Libia. Nu excludem acest lucru, dar nu l-am hotărât. Examinăm toate posibilităţile de a-i ajuta pe libieni", a precizat Carney.