Antena 3 CNN Externe Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franța: „A făcut o greșeală în seara asta”

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franța: „A făcut o greșeală în seara asta”

Pavel Durov
Pavel Durov, fondatorul și directorul executiv al aplicației de mesagerie Telegram. FOTO: Getty Images
de B.C.    |    25 Aug 2024   •   01:09

Pavel Durov, fondatorul și directorul executiv al aplicației de mesagerie Telegram, a fost arestat în Franța, sâmbătă seară, transmite Sky News.

Potrivit canalului TF1, Pavel Durov a fost arestat de autoritățile franceze pe aeroportul Le Bourget, sâmbătă seara, la ieșirea din avionul său privat. 

Durov tocmai ajunsese în Franța din Azerbaidjan și era căutat de autoritățile franceze. Pe numele lui era emis un mandat de arestare. Urmează să fie prezentat unui judecător sâmbătă seara și i se vor aduce acuzații pentru mai multe infracțiuni, printre care terorism, droguri, fraudă și spălare de bani, conform canalului TF1. 

El ar fi știut că este persona non grata în Franța, a călătorit puțin în Europa și a evitat țările în care Telegram era supravegheat de forțele de securitate, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru TF1.

„A făcut o greșeală în seara asta. Nu știm de ce... Acest zbor a fost doar o escală? În orice caz, este în arest”, a declarat sursa.

Născut în Rusia, Durov a părăsit țara în 2014 și locuiește în prezent în Dubai. El are dublă cetăţenie, a Emiratelor Arabe Unite şi franceză.

Telegram este utilizat pe scară largă de vorbitorii de limbă rusă și a devenit o platformă cheie pentru schimbul de informații despre războiul din Ucraina. De asemenea, ar fi folosit de armata rusă pentru a comunica.

×
Subiecte în articol: Telegram Franta Pavel Durov arest
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close