Antena 3 CNN Externe Focuri de armă mortale la Moscova la sediul celui mai mare retailer online. Sunt implicaţi Kadîrov şi adjunctul lui Putin

Focuri de armă mortale la Moscova la sediul celui mai mare retailer online. Sunt implicaţi Kadîrov şi adjunctul lui Putin

Pistol în pozi?ie de tragere
Atac armat desfășurat la sediul Wildberries. Foto: Hepta
de Mihai Paul    |    18 Sep 2024   •   18:54

Un atac cu focuri de armă la sediul din Moscova al unei firmei de vânzări online s-a soldat cu doi oameni ucişi şi alţi şapte răniţi.

La sediul din Moscova al firmei de vânzări online cu amănuntul Wildberries, cea mai mare de acest tip din Rusia, a avut loc un atac armat informează Reuters şi AFP.

Patroana este Tiana Bakalciuk considerată a fi cea mai bogată femeie din Rusia şi aceasta era certată cu preşedintele cecen Ramzan Kadîrov care ameninţa în iulie că va reda compania fostului soţ al femeii.  Aceasta era în procedură de divorţ iar Kadîrov a spus că Tatiana Bakalciuk vrea să preia fraudulos compania.

Fondatoarea şi acţionara majoritară a companiei, Tatiana Bakalciuk, şi soţul ei Vladislav, acţionar minoritar, s-au acuzat reciproc de incident. Se pare că situaţia s-a produs după ce la sediu a sosit un grup din care făcea parte şi Vladislav ceea ce a degenerat într-un conflict cu arme de foc.

Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse, care investighează infracţiunile grave, a comunicat că examinează locul faptei.

Comitetul a informat într-un comunicat că unul din cei ucişi era agent de securitate, iar agenţia de presă RIA, preluată de Reuters, a transmis că doi dintre răniţi sunt poliţişti, iar 30 de suspecţi au fost reţinuţi. Numele lor nu au fost precizate.

Wildberries urma să fuzioneze cu o firmă de publicitate outdoor. Acţionarul minoritar Vladislav s-a opus fuziunii, menţionează Reuters.

Directorul adjunct al administraţiei prezidenţiale Maksim Oreşkin a fost numit ca administrator pentru implementarea acordului, preşedintele Vladimir Putin transmițând prin purtătorul său de cuvânt că nu se va amesteca în procedură.

La sfârşitul lui iulie, Tatiana - prezentată în topul revistei Forbes drept cea mai bogată femeie din Rusia - a anunţat că a cerut divorţul de Vladislav.

Miercuri, ea şi compania au declarat că un grup de persoane înarmate condus de Vladislav a încercat să intre cu forţa în sediul Wildberries. Vladislav a negat că el sau reprezentanţii săi ar fi fost înarmaţi şi a susţinut că venise doar pentru o discuţie de afaceri, iar agenţii de securitate ai firmei RVB, rezultate prin fuziune, au tras asupra lui şi a colegilor săi.

Wildberries a comunicat că nu fusese programată nicio întrevedere cu Vladislav şi a publicat imagini video înregistrate în clădire, în care se vede o încăierare la capătul unui coridor şi se aud focuri de armă. Alte filmări, realizate din exterior şi difuzate în mediile sociale, arată mai mulţi oameni fugind către intrare sau scoţând arme de foc; sonorul include de asemenea focuri de armă.

Firma care a început doar ca o platformă online de revânzare a articolelor de îmbrăcăminte livrează acum orice, de la electronice la produse pentru bucătărie, având o cifră de afaceri de ordinul miliardelor de dolari.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close