Antena 3 CNN Externe Focuri de armă lângă consulatul Israelului din Munchen. Un suspect a fost împușcat de poliție. Incidentul a fost filmat

Focuri de armă lângă consulatul Israelului din Munchen. Un suspect a fost împușcat de poliție. Incidentul a fost filmat

profimedia-0904959086
Atac armat lângă Consulatul Israelului din Munchen. Sursă: Profimedia Images
de Claudiu Ştefan    |    Adrian Iclozan    |    05 Sep 2024   •   12:01

Un bărbat a fost împușcat de poliția din Munchen într-o zonă din apropierea consulatului israelian, relatează Antena 3 CNN și Jerusalem Post.

Potrivit poliției, ofițerii săi erau implicați, joi, într-o intervenție la Centrul de documentare pentru istoria național-socialismului (nazismului, n.r.) din Munchen, în zona Karolinenlatz.

Locația este în imediata apropiere a consulatului Israelului în acest oraș.

Ofițerii de poliție au deschis focul asupra unei "persoane suspecte", au precizat autoritățile.

Un elicopter și numeroși polițiști au fost desfășurați în zonă, însă forțele de ordine nu au constatat elemente care să indice existența altor suspecți.

Acest incident vine în contextul în care, joi, s-au împlinit 52 de ani de la masacrul de la Munchen din 1972.

Atunci, 11 sportivi israelieni au fost uciși de gruparea teroristă palestiniană Septembrie Negru în timpul Jocurilor Olimpice. 

Ministerul de Externe al Israelului nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii privind incidentul de joi, notează Jerusalem Post.

Suspectul a fost împușcat după ce ar fi tras asupra polițiștilor

"Incidentul de joi s-a soldat cu o persoană rănită, care este chiar suspectul împușcat de polițiști.

Oamenii legii au deschis focul asupra lui, după ce acesta a condus până în fața Centrului de documentare asupra nazismului, care se află la cât doar câțiva metri de consulatul israelian din Munchen.

Supectul ar fi tras cu arma către polițiștii aflați la posturi, iar aceștia au ripostat, rănindu-l grav pe individ.

Cinci polițiști au fost implicați în schimbul de focuri,  potrivit informațiilor comunicate de purtătorul de cuvânt al poliției.

Până la acest moment nu există indicații asupra implicării unor alți suspecți, în afara celui doborât de forțele de ordine. Acesta a tras, se pare, cu o armă de mari dimensiuni asupra polițiștilor", a relatat Claudiu Ștefan, redactor știri externe Antena 3 CNN.

Ce spun martorii despre incidentul armat din Munchen

Ziarul german Suddeutsche Zeitung citează un martor din zonă, care a relatat că a auzit focuri de armă și sirene ale poliției, iar la fața locului au fost desfășurați zeci de ofițeri înarmați.

"Se auzeau strigăte: 'fugiți, fugiți'", a menționat el.

Benedikt Franke, director executiv al Conferinței de Securitate din Munchen (MSC), a declarat pentru tabloidul Bild că Centrul de Documentare pentru istoria nazismului, aflat lângă biroul său, fost izolat. Acest martor a menționat o "explozie puternică" la ora locală 9:10 dimineața (ora 10:10 în România) și că s-au auzit "cel puțin o duzină de focuri de armă".

Ministerul de Externe al Israelului a comunicat că, la momentul incidentului, consulatul israelian din Munchen, aflat în apropiere, era închis și că niciun membru al personalului diplomatic nu a fost afectat de împușcături.

Poliția a anunțat că și-a sporit prezența în oraș, dar că nu are indicii cu privire la incidente în alte locații sau la alți suspecți.

Ministrul de interne al Germaniei a confirmat că a avut loc un "incident grav" la Munchen și că protecția obiectivelor israeliene din oraș este de "maximă prioritate".

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close