Antena 3 CNN Externe Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital

Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital

asistenta spital
Focar de norovirus în regiunea Lacului Garda din Italia. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   18:25

Un focar de norovirus care afectează localitatea Torri del Benaco de pe malul Lacului Garda din nordul Italiei a dus la spitalizarea a peste 300 de persoane şi la îmbolnăvirea multor altora, care suferă de diaree, vărsături, crampe, febră şi greaţă, au raportat luni autorităţile italiene, informează DPA, potrivit Agerpres.

Peste 900 de cazuri au fost înregistrate în această localitate de pe malul estic al Lacului Garda, o populară destinaţie de vacanţă pentru turiştii italieni şi străini. Se crede că virusul s-a răspândit prin sistemul local de alimentare cu apă potabilă.

Autorităţile municipale italiene au instruit populaţia să cumpere apă îmbuteliată, iar apa curată este distribuită în mod gratuit.

Autorităţile municipale încearcă să determine felul în care virusul s-a răspândit în comunitate. În timp ce vineri au fost găsite urme ale acestuia în apa potabilă, testele mai recente ale furnizorului local de apă au oferit rezultate negative.

Cu toate acestea, primarul Stefano Nicotra din Torri del Benaco continuă să le recomande localnicilor să dea dovadă de prudenţă.

„Nu folosiţi apa de la reţea pentru uz personal sau alimentar. Acea apă nu trebuie folosită pentru gătit sau pentru spălarea alimentelor”, a declarat el.

Deşi Torri del Benaco are doar 3.000 de locuitori permanenţi, mulţi turişti au sosit deja în localitate.

Norovirusul este extrem de contagios, dar are de obicei o durată scurtă de viaţă

Infecția cu Norovirus este o afecțiune contagioasă care se transmite extrem de rapid. Expunerea la numai 18 particule de virus poate conduce la infectare, prin comparație cu cele aproape 1.000 de particule, în cazul gripei.

Modalitatea de transmitere a acestui virus este multiplă: prin contactul cu persoane bolnave, prin contactul cu suprafețe contaminate, prin consumul de alimente și/sau băuturi contaminate.

Alimentele pot răspândi virusul dacă au fost manipulate de către persoane bolnave, mai ales dacă nu se păstrează o igiena corespunzătoare a mâinilor, sau dacă au fost contaminate la sursă (în cazul peștelui, fructelor, legumelor). 

×
Subiecte în articol: virus Italia Torri del Benaco Norovirus focar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Scrisoarea lăsată în vestiar de jucătorii naționalei, după meciul Euro 2024 cu Olanda
x close