Antena 3 CNN Externe Flăcări de neoprit la Universal Studios. Recuzita filmului King Kong a ars în întregime

Flăcări de neoprit la Universal Studios. Recuzita filmului King Kong a ars în întregime

Flăcări de neoprit la Universal Studios. Recuzita filmului King Kong a ars în întregime
02 Iun 2008   •   09:48

Pompierii continua să se lupte cu flăcările la marele studiou de film Universal, la peste 12 ore de la izbucnirea incendiului. După ce a distrus mai multe platouri de filmare, focul s-a extins la videoteca studioului unde se află zeci de mii de casete în ambalaje din plastic, foarte greu de stins. Pompierii încearcă să pătrundă în clădire cu utilaje grele. Preşedintele studioului a precizat că arhiva principală de filme nu a fost afectată. Cel puţin zece pompieri şi poliţişti au fost uşor răniţi. Locuitorii cartierelor vecine au fost îndemnaţi să-şi părăsească temporar casele, din cauza fumului toxic.

Flăcările au izbucnit în urma unui scurt circuit. Incendiul a luat proporţii în doar câteva minute şi a distrus aproape în întregime mai multe clădiri dintr-un parc de distracţii, precum şi un complex destinat înregistrărilor. O sală în care se desfăşura o expoziţie cu recuzita din filmul King Kong a ars în întregime.

Martorii au auzit mai multe explozii în zona studiourilor. În scurt timp şi-au făcut apariţia maşinile de pompieri şi ambulanţele. Sute de pompieri au încercat să limiteze proportiile incendiului. De asemenea, mai multe elicoptere utilitare au aruncat apă peste clădirile cuprinse de flăcări. Din cauza flăcărilor, clădirile din vecinătatea studiourilor au fost evacuate. În ciuda incendiului, turiştilor li s-a permis să viziteze în continuare studiourile Universal, dar circuitul a fost limitat.

Studiourile Universal se află la aproximativ 16 kilometri nord-vest de centrul oraşului Los Angeles şi sunt printre cele mai mari studiouri americane de film. Platourile de filmare au fost fondate în 1912.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close