Pe aeroportul capitalei indiene, torţa olimpică a fost primită de ambasadorul chinez şi de preşedintele Comitetului Olimpic Indian, dar şi de numeroşi simpatizanţi ai Chinei, care s-au întrecut în ovaţii.
Autorităţile au luat toate măsurile pentru a preveni manifestaţiile de protest care au însoţit trecerea flăcării olimpice prin Londra, Paris şi alte oraşe occidentale. Traseul celor care au purtat torţa a fost restrâns la o rută securizată, iar ora exactă a evenimentului a fost păstrată în secret. Zeci de tibetani au încercat, cu toate acestea, să oprească trecerea flăcării olimpice.Poliţia a intervenit fără menajamente şi a folosit sprayuri paralizante iar cei care s-au culcat pe şosea au fost ridicaţi şi îmbarcaţi în dube.
Manifestaţiile împotriva Jocurilor Olimpice de la Beijing au fost declanşate de reprimarea violentă a revoltei din Tibet, de luna trecută. Dalai Lama şi-a respectat principiile non-violente şi a cerut ca desfăşurarea Jocurilor să nu fie tulburată, dar apărătorii drepturilor omului cer boicotarea ceremoniei de deschidere a Olimpiadei. În India, căpitanul echipei naţionale de fotbal a refuzat, în semn de protest, să poarte torţa olimpică.
Antena 3