Antena 3 CNN Externe Fiul lui George Soros o susține pe Kamala Harris la președinția SUA

Fiul lui George Soros o susține pe Kamala Harris la președinția SUA

Alex Soros
Alex Soros. Sursă foto: hepta / Zuma Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   23:00

Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, a continuat să primească, luni, sprijinul a numeroși donatori ai Partidului Democrat, la o zi după retragerea candidaturii lui Joe Biden, relatează Agerpres.

Susținerea financiară îi consolidează șansele de primi oficial nominalizarea democraților în cursa pentru Casa Albă, pentru a-l înfrunta pe republicanul Donald Trump.

Platforma ActBlue, specializată în strângerea de fonduri politice și apropiată de Partidul Democrat, a estimat că a strâns circa 50 de milioane de dolari pentru campania lui Kamala Harris, în principal de la donatori mici, în mai puțin de o zi de la retragerea lui Biden.

Din rândul marilor donatori, președintele Fundației pentru o Societate Deschisă, Alex Soros, fiul miliardarului George Soros, a lansat un apel "de unire" în susținerea vicepreședintelui SUA "pentru a-l învinge pe Donald Trump".

Familia Soros este cunoscută pentru suportul consistent acordat politicienilor progresiști, cheltuind zeci de milioane de dolari în fiecare campanie electorală din SUA.

Și alți donatori importanți ai democraților s-au exprimat pro Harris, precum Reid Hoffman, co-fondatorul LinkedIn.

Fondatorul băncii de investiții Evercore, Roger Altman, a dat asigurări că, în calitate de donator al centrului financiar din New York, o va susține pe Kamala Harris și și-a exprimat speranța aceasta va avea parte de o campanie "foarte bine finanțată".

"Dintr-o dată, baza democrată a trecut de la demoralizare la entuziasm", a remarcat Altman, după ce Joe Biden - pe care donatorii democrați începuseră să-l părăsească - s-a retras în cele din urmă din cursa electorală în care puțini îi mai dădeau șanse de câștig.

Nominalizată de Biden pentru a-i continua cursa prezidențială, Kamala Harris s-a afirmat deja drept favorită în competiția internă din partid, fiind cel puțin până în acest moment lipsită de concurență înaintea Convenției Democrate din 19-22 august. Acest eveniment va stabili oficial numele candidatului democrat la președinție.

Presa internațională notează că deși, în mod teoretic, cursa internă din Partidul Democrat a fost redeschisă, lucrurile par în mare măsură tranșate: în mai puțin de 24 de ore după ce Biden a abandonat cursa pentru Casa Albă, Kamala Harris a obținut sprijinul a peste 500 din cei aproximativ 4.000 de delegați care vor participa la Convenţia Democrată. Ea va avea însă nevoie de susținerea a cel puțin 1.986 de delegați pentru a-i fi confirmată candidatura.

La nivel statal și congresional, dintre cei 263 de congresmeni și guvernatori democrați, 205 și-au exprimat deja susținerea pentru candidatură prezidențială a actualului vicepreședinte al SUA, la nivelul zilei de luni.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close