Antena 3 CNN Externe Fiul lui Gaddafi, Saif, pentru prima dată în faţa unui tribunal libian

Fiul lui Gaddafi, Saif, pentru prima dată în faţa unui tribunal libian

Fiul lui Gaddafi, Saif, pentru prima dată în faţa unui tribunal libian
Foto: Reuters
18 Ian 2013   •   13:18

Fiul fostului lider libian, Muammar Gaddafi,  Saif al-Islam, a fost adus în faţa unui tribunal Zintan, pentru prima dată de la capturarea sa, din 2011, informează Al Jazeera.

Saif este acuzat de crime de război şi, culpe incriminate şi de Tribunalul Internaţional de la Haga. Conform unui avocat britanic, Melinda Taylor, fiul lui Gaddafi va fi acuzat şi de acţiuni împtriva siguranţei statului libian.

Procesul a fost amânat până în luna mai.

Saif, în vârstă de 40 de ani, era considerat succesorul fostului colonel de la Tripoli şi s-a implicat activ în încercarea de reprimare a rebeliunii libiene, din 2011.

Regimul Gaddafi a fost răsturnat în octombrie 2011, de către forţele opoziţiei asistate de de NATO, după o perioadă de şapte luni de război civil.
Muammar Gaddafi, care a condus Libia timp de 42 de ani, a fost capturat şi ucis de rebeli la data de 20 octombrie, în apropiere de oraşul său natal, Sirt.

Saif a fost prins în noiembrie 2011 de membrii unei miliţii din oraşul Zintan şi a rămas de atunci deţinutul acestora. Pâna acum, oficialii libieni au refuzat să-l predea pe Saif Curţii Supreme de la Haga.

Fiul preferat al lui Gaddafi şi avocaţii acestuia au cerut un proces la Haga de teama unui verdict capital, dacă aceat va fi judecat în Libia.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close