Antena 3 CNN Externe Finlanda. Martorii, despre masacrul din şcoală. Nou film cu asasinul pe You Tube

Finlanda. Martorii, despre masacrul din şcoală. Nou film cu asasinul pe You Tube

Finlanda. Martorii, despre masacrul din şcoală. <font color=red>Nou film cu asasinul pe You Tube</font>
08 Noi 2007   •   12:15

Elevii liceului finlandez unde a avut loc masacrul au relatat cum a decurs tragicul eveniment. Asasinul care a declanşat schimbul terifiant de focuri este elevul Pekka-Eric Auvinen, în vârstă de 18 ani. El a ucis-o pe directoarea şcolii şi opt dintre elevi, iar 12 persoane au fost rănite. După incident, asasinul s-a împuşcat, fiind transportat la spital, unde a murit în cursul nopţii de miercuri. Una dintre eleve, martor al masacrului a relatat cum tânărul a tras la întâmplare, cu o armă de calibru 22, în liceul la care învăţa. A intrat în una dintre sălile de curs unde a strigat ?Revoluţie! Distrugeţi totul!?.

Elevii nu au ripostat, aşa că Pekka a tras în televizor şi în geamurile din clasă, lăsându-şi colegii terifiaţi de frică. Apoi a ieşit pe hol, alergând.

Tuomas Hulkkonen, elev al liceului şi apropiat al asasinului, a declarat că Pekka-Eric Auvinen s-a comportat ciudat în ultima vreme. Şeful poliţiei a declarat că tânărul provenea dintr-o familie normală şi că avea permis pentru arma de calibrul 22 cu care a tras, fiind înregistrat la un club de tir.

Pekka deţinea 500 de cartuşe, din care a utilizat 69. Acestea au fost descoperite la locul incidentului. Se pare că el acţionat singur şi că a lăsat o scrisoare înainte de a se sinucide, care se află în posesia poliţiştilor.

Opinia publică din Finlanda este în stare de şoc, masacrul de miercuri fiind cel mai grav incident de acest gen produs vreodată în ţara nordică. Guvernul, reunit de urgenţă miercuri seară, a decretat zi de doliu naţional, pentru joi, iar drapelele au fost coborâte în bernă.

Masacrul a fost anunţat într-un film postat pe YouTube cu câteva ore înainte de incidentul de la liceu.
Un alt film postat de asasin a fost vizionat tot pe YouTube, de această dată imaginile arătând cum tânărul trage într-un măr, cu aceeaşi armă, într-o pădure.

În bisericile din Finlanda se vor ţine slubje speciale în memoria celor 9 persoane care şi-au pierdut viaţa.
Foto: Sky News


FILMUL POSTAT DE ASASIN PE YOUTUBE

IMAGINI CU ASASINUL

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close