Antena 3 CNN Externe Finlanda. Două şcoli evacuate după o serie de ameninţări

Finlanda. Două şcoli evacuate după o serie de ameninţări

Finlanda. Două şcoli evacuate după o serie de ameninţări
23 Noi 2007   •   20:08

Poliţia din Finlanda este în stare de alertă. Două instituţii de învăţământ au fost evacuate după o serie de ameninţări. Alerta survine la două săptămâni de la sângerosul atac de la un liceu din oraşul Tuusula. Într-un oraş situat la nord de capitala Helsinki, un liceu a fost evacuat în urma unei ameninţări cu bombă descoperită într-un mesaj postat pe Internet. Autorităţile locale au decis evacuarea clădirii şi închiderea ei până la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit poliţiei, autorul ameninţării a fost localizat într-o altă ţară europeană, iar autorităţile de acolo au fost deja contactate. Şi un colegiu din sud-vestul ţării a fost, de asemenea, evacuat, după ce un elev a descoperit o scrisoare de ameninţare vizând elevii şi profesorii, într-o sală de curs. Autorităţile finlandeze au precizat că alertele de acest fel sunt tot mai frecvente, după incidentul din 7 noiembrie.

8 persoane au fost ucise atunci de un elev de 18 ani, care a deschis focul într-un liceu. A tras la întâmplare şi apoi s-a împuşcat în cap. A murit câteva ore mai târziu, la spital. Poliţia a descoperit că postase pe Internet, cu o zi înaintea tragediei, un material video intitulat Masacrul de la Liceul Jokela.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close