Antena 3 CNN Externe Filipinezii au protestat împotriva unei legi antiterorism (VIDEO)

Filipinezii au protestat împotriva unei legi antiterorism (VIDEO)

Filipinezii au protestat împotriva unei legi antiterorism <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Iul 2007   •   16:38

O lege antiterorism a declanşat proteste în Filipine. În jur de 300 de activişti de stânga s-au adunat duminică în faţa palatului prezidenţial pentru a susţine că legea încalcă drepturile cetăţenilor. Activiştii nu au uitat însă nici de războiul american împotriva Al-Qaida, care, în opinia lor, provoacă multă teamă în lume.
Activiştii din Filipine au calificat situaţia mondială ca fiind ?o eră de teroare?. Demonstranţii au mărşăluit astăzi lângă palatul preşedintelui Gloria Macapagal. Purtând în mâini postere imense ale şefului statului, protestatarii au numit-o pe aceasta, ?adevărata faţă a terorii?. Mai mult, liderul activiştilor, crede că legea antiteorism este vagă şi de aceea, ea devine periculoasă în mâinile preşedintelui. El a declarat că ?legea antiterorism este aproape echivalentă cu o lege marţială nedeclarată. Ea este şi armă foarte puternică care ajută la violarea drepturilor oamenilor?.

De cealaltă parte, autorităţile sunt de părere că Actul de securitate Umană va fi util pentru că va preveni abuzurile şi va intezice torturarea suspecţilor. Statele Unite şi Australia au salutat această lege antiterorism deoarece în Filipine se formează adesea militanţi care se răspândesc peste tot în lume.

VEZI IMAGINI DIN TIMPUL PROTESTELOR  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close