Antena 3 CNN Externe Filipine. Cel puţin 200 de morţi şi o mie de dispăruţi, în urma taifunului

Filipine. Cel puţin 200 de morţi şi o mie de dispăruţi, în urma taifunului

Filipine. Cel puţin 200 de morţi şi o mie de dispăruţi, în urma taifunului
23 Iun 2008   •   11:23

Taifunul care s-a abatut acum două zile asupra arhipelagului Filipinelor a făcut cel puţin 230 de morţi, pe uscat, iar alte 400 de persoane sunt date dispărute. Pe mare, furtuna a scufundat un feribot cu 750 de oameni la bord. Până acum, doar 33 au fost găsiţi în viaţă, în apropiere de ţărm. Echipele de intervenţie n-au putut ajunge încă la locul naufragiului, din cauza vremii nefavorabile şi se tem că majoritatrea pasagerilor şi a membrilor echipajului nu vor supravieţui.

Pe feribot se aflau şi 50 de copii. Un membru al echipajului, care a scãpat cu viaţă, a povestit că ambarcaţiunea a început să ia apă imediat după ce s-a declanşat furtuna. Într-un sfert de oră s-a scufundat. Căpitanul n-a apucat decât să ceară evacuarea pasagerilor. N-a mai fost timp pentru ca marinarii să împartă vestele de salvare sau să lase bărcile la apă. Supravieţuitorul face parte din grupul celor 28 care a reuşit să ajungă la ţărm într-o barcă, la aproape 24 de ore după ce feribotul eşuase.

Taifunul a făcut ravagii şi pe uscat. Cele mai afectate au fost provinciile din centrul Filipinelor, unde taifunul a provocat inundaţii şi alunecări de teren. Mii de oameni s-au refugiat pe acoperişurile caselor în aşteptarea salvatorilor. Taifunul a lovit şi capitala Manilla, unde a fost întreruptã alimentarea cu energie electrică. Mai multe zboruri naţionale şi internaţionale au fost anulate.

230 de morţi în urma taifunului


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close