Antena 3 CNN Externe ”Sper că nu au vrut să mă rănească” | Cuvintele sfâșietoare ale unei fetițe din Ucraina, care și-a pierdut brațul după ce a fost împușcată de ruși

”Sper că nu au vrut să mă rănească” | Cuvintele sfâșietoare ale unei fetițe din Ucraina, care și-a pierdut brațul după ce a fost împușcată de ruși

Sasha, o fetiță de 9 ani din Ucraina, încerca să fugă împreună cu familia sa din Hostomel, un oraș situat la vest de Kiev. Pe drum, au fost atacați de ruși. Ea a fost împușcată în braț, iar tatăl ei a fost ucis. Fetița a ajuns abia după două zile la spital, așa că medicii au fost nevoiți sa îi amputeze brațul stâng.

fetita ucraina fara brat impuscata rusi
”Sper că nu au vrut să mă rănească” | Cuvintele sfâșietoare ale unei fetițe din Ucraina, care și-a pierdut brațul după ce a fost împușcată de ruși Sursa foto: Daily Mail
de Andreea Ştefan    |    16 Mar 2022   •   16:15

Sasha, o fetiță de 9 ani din Ucraina, încerca să fugă din Hostomel, un oraș din vestul Kievului, alături de mama, tata și sora sa.

Familia a fost atacată de ruși și tatăl său a fost ucis, iar Sasha a fost împușcată în braț, dar a reușit să fugă împreună cu mama și sora sa și s-au ascuns într-o pivniță.

Fetița era rănită grav și și-a pierdut conștiința de mai multe ori pe parcursul celor două zile în care au stat ascunse.

Voluntarii au reușit să o scoată pe Sasha pe o targă improvizată, fluturând un steag alb în fața rușilor, și au dus-o la spital.

”Nu știu de ce m-au împușcat rușii. Sper că a fost doar un accident și că nu au vrut de fapt să mă rănească.

Am fost împușcată în braț. Am fugit supă sora mea. Mama mea a căzut. Am crezut că este sfârșitul. Dar ea nu era moartă, ci se adăpostea de focurile de armă. După aceea mi-am pierdut conștiința”, a povestit Sasha de pe patul de spital, potrivit Daily Mail.

Pentru a-i putea salva viața, medicii au fost nevoiți să îi amputeze brațul stâng fetiței. 

”Această fată a fost adusă la Spitalul Central Irpin cu răni groaznice. Fusese împușcare în timp fugea din Gostomel împreună cu părinții ei. Tatăl ei a fost împușcat mortal. Fata, sora ei și mama ei și-au găsit salvarea într-o pivniță. Ele au stat acolo două zile, timp în care luptele au continuat deasupra lor. A fost rănită grav, și-a pierdut cunoștința și a delirat”, a povestit Dr. Gennadiy Druzenko, medic la un spital mobil.

”Ea este unul dintre copiii care au suferit răni groaznice. Toți și-au pierdut cel puțin unul dintre părinți”, a mai spus medicul.

×
Subiecte în articol: Ucraina Război Ucraina Rusia fetita
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close