Antena 3 CNN Externe Fetiţă de 5 ani, într-un reportaj CNN: Copiii albi sunt buni şi deştepţi, cei de culoare sunt răi (VIDEO)

Fetiţă de 5 ani, într-un reportaj CNN: Copiii albi sunt buni şi deştepţi, cei de culoare sunt răi (VIDEO)

Fetiţă de 5 ani, într-un reportaj CNN: Copiii albi sunt buni şi deştepţi, cei de culoare sunt răi (VIDEO)
19 Mai 2010   •   10:39

Discriminarea rasială continuă să fie o problemă în Statele Unite, lucru demonstrat chiar de către copiii americanilor. Într-un material inedit, reporterii CNN au arătat că mentalitatea discriminatorie se formează de la vârste fragede, din cauza lipsei de comunicare dintre copii şi părinţi.

Un psiholog de la Universitatea din Chicago a realizat pentru celebrul post de televiziune american un studiu cu rezultate emoţionante şi cu un puternic impact la public. 133 de copii din opt şcoli din statele New York şi Georgia au participat la studiu.

Printre aceştia s-a aflat şi o fetiţă de 5 ani din statul american Georgia. Micuţa a răspuns la câteva întrebări aparent simple, dar revelatoare în ceea ce priveşte discriminarea rasială.

Psihologul i-a înmânat fetiţei un desen cu cinci păpuşi colorate diferit. Când a fost întrebată care consideră că este copilul bun, fetiţa a arătat spre figurina deschisă la culoare. În momentul în care a fost rugată să spună care consideră că este copilul rău, ea şi-a îndreptat degetul spre figurina închisă la culoare.

Fetiţa a fost rugată să-şi argumenteze răspunsurile. Întrebată de ce crede că păpuşa deschisă la culoare este bună, ea a răspuns: ?Pentru că seamănă cu mine?. Răspunsurile fetiţei au emoţionat-o puternic pe mama acesteia, care a început să plângă. ?Este un punct negativ pentru mine. Trebuia să vorbesc cu ea despre aceste lucruri?, a spus femeia.

COPIII ALBI SUNT BUNI, CEI NEGRI SUNT RĂI


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rasism cnn reportaj copil
Cele mai noi știri
Parteneri
x close