Antena 3 CNN Externe O femeie care a stat 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o a fost eliberată

O femeie care a stat 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o a fost eliberată

femeie inchisoare
Femeie în închisoare. Sursa foto: Getty Images (fotografie cu caracter ilustrativ)
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   23:07

O femeie care a stat 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o a fost eliberată, vineri, după ce i-a fost anulată condamnarea, scrie BBC.

Sandra Hemme avea 20 de ani când a fost găsită vinovată pentru că ar fi înjunghiat-o mortal pe Patricia Jeschke din St Joseph, Missouri, în noiembrie 1980. A fost condamnată pe viață.

Nu a existat nicio dovadă care să o lege de crimă, în afară de o mărturisire pe care a dat-o sub sedare puternică într-un spital de psihiatrie.

Una dintre cele mai lungi condamnări nedrepte din istoria SUA

Echipa sa de avocați de la Innocence Project a declarat că sunt recunoscători că Sandra Hemme s-a reunit în sfârșit cu familia ei și că vor „continua să lupte” pentru a-i reabilita numele.

Sandra Hemme a fost interogată de mai multe ori de poliție sub influența medicamentelor antipsihotice și a unui sedativ puternic după ce a fost internată involuntar într-un spital de psihiatrie. Ea a primit tratament psihiatric ocazional de la vârsta de 12 ani.

Răspunsurile ei erau „monosilabice” și „nu era complet conștientă de ceea ce se întâmpla”, au arătat documentele instanței, iar uneori abia își putea ține capul drept și avea dureri din cauza spasmelor musculare – un efect secundar al medicamentelor.

Revizuirea judecătorului Horsman a arătat că nicio probă medico-legală nu o lega pe Hemme de crimă. Ea nu avea niciun motiv și nu au existat martori.

Sandra Hemme a părăsit închisoarea vineri, 19 iulie 2024, iar presa americană scrie că va locui cu sora ei.

Cine a fost adevăratul criminal

Poliția locală a ignorat dovezi care indicau în mod direct către unul dintre propriii săi ofițeri – Michael Holman -, care ulterior a intrat în închisoare pentru o altă infracțiune și a murit în 2015.

Camioneta lui Holman a fost văzută în zonă în ziua crimei, alibiul lui nu s-a verificat și a folosit cartea de credit a Patriciei Jeschke după ce a susținut că a găsit-o într-un șanț.

O pereche de cercei de aur distinctivi, identificați de tatăl Patriciei Jeschke, au fost, de asemenea, găsiți în casa lui Holman.

La momentul respectiv, echipa de avocați a Sandrei Hemme nu a fost informată cu privire la niciunul dintre aceste aspecte.

×
Subiecte în articol: Sandra Hemme crima condamnare
Cele mai noi știri
Parteneri
x close