Antena 3 CNN Externe Federal Reserve şi-a revizuit drastic previziunile privind creşterea economică pe 2009

Federal Reserve şi-a revizuit drastic previziunile privind creşterea economică pe 2009

Federal Reserve şi-a revizuit drastic previziunile privind creşterea economică pe 2009
07 Ian 2009   •   08:33

Banca Centrală americană, Federal Reserve a revizuit semnificativ în scădere estimările pentru creşterea economică a Statelor Unite în 2009 şi continuă să anticipeze "o recuperare moderată în 2010".
De asemenea, autorităţile de politică monetară au vrut să sublinieze că vor menţine dobânda cheie la un nivel foarte scăzut mult timp, ca să sprijine economia în sensul unei recuperări din recesiune .
Federal Reserve (Fed), banca centrală americană, anunţase pe 16 decembrie 2008 că a coborât dobânda cheie până la un nivel ce nu a mai fost înregistrat niciodată şi i-a atribuit o marjă de fluctuaţie de la 0% la 0,25%, indicând că va interveni masiv ca să cumpere titluri pe piaţă.
"Condiţiile de pe piaţa muncii s-au deteriorat, iar statisticile disponibile arată un declin al cheltuielilor de consum, al investiţiilor în afaceri şi al producţiei industriale", spuneau, la momentul respectiv, bancherii centrali americani în comunicatul Fed.
"Pieţele financiare se confruntă cu probleme, iar condiţiile de creditare rămân aspre. Per ansamblu, perspectivele pentru evoluţia situaţiei economice s-au înrăutăţit şi mai mult", atrăgea atenţia Federal Reserve.
În acelaşi timp, presiunile inflaţioniste s-au temperat semnificativ, iar membrii comitetului de politică monetară al Fed estimau că, în contextul ieftinirii energiei şi celorlalte mărfuri şi a deteriorării perspectivelor privind activitatea economică, inflaţia se va tempera în continuare în următoarele trimestre.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica rata inflatiei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close