Antena 3 CNN Externe Fâşia Gaza. Egiptul a convins armata palestiniană să încheie un armistiţiu cu Israelul

Fâşia Gaza. Egiptul a convins armata palestiniană să încheie un armistiţiu cu Israelul

Fâşia Gaza. Egiptul a convins armata palestiniană să încheie un armistiţiu cu Israelul
01 Mai 2008   •   10:22

Conflictul din Fâşia Gaza se apropie cu paşi repezi de sfârşit. Egiptul a determinat toate grupările armate palestiniene să aprobe un armistiţiu cu Israelul, mai întâi în Fâşia Gaza, apoi în Cisiordania. Guvernul israelian spune că doreşte încetarea focului, dar că palestinienii sunt cei care trebuie să facă primul pas. Pe de altă parte, vicitmele atacurilor armate continuă să se înmulţească.

Armistiţiul a fost aprobat mai întâi de marile grupări rivale Fatah şi Hamas, apoi de alte 12 formaţiuni armate palestiniene, totul după o săptămână de negocieri cu diplomaţii egipteni. În schimbul încetării focului, Israelul ar urma să ridice blocada asupra Fâşiei Gaza. Aici sărăcia a luat proporţii dramatice.

Liderul Hamas din Gaza a declarat că va sprijini şi el armistiţilu, dar continuă să acuze Israelul.

După reconcilierea dintre palestinieni, mediată de Egipt, este rândul israelienilor să oprească agresiunea, crimele şi pedepsele colective.

Egiptul a transmis oferta guvernului israelian, care aşteaptă mai multe clarificări. Totodată, Israelul şi-a formulat deja binecunoscutele condiţii.

Până la pace, violenţele continuă. Miercuri, un militant al Jihadului Islamic a fost ucis şi alţi şase palestinieni au fost răniţi într-un atac.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close