Antena 3 CNN Externe "Fără teamă". Kamala Harris își face campanie de 50 de milioane de dolari cu un spot electoral în care îl atacă pe Donald Trump

"Fără teamă". Kamala Harris își face campanie de 50 de milioane de dolari cu un spot electoral în care îl atacă pe Donald Trump

Spot Harris
Kamala Harris într-o imagine din noul spot electoral. Sursă foto: X@kylegriffin1
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2024   •   19:09

Kamala Harris, vicepreședinte al SUA și candidat pentru nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, a lansat, marți, un spot publicitar de un minut intitulat "Fearless" ("Fără teamă"), care a costat-o 50 milioane de dolari, relatează Agerpres.

Harris încearcă să capitalizeze entuziasmul generat de candidatura sa printre democrați, după retragerea din cursă a lui Biden, pe 21 iulie, notează presa internațională.

Este, totodată, primul său demers electoral major de la acel moment.

Dincolo de obținerea sprijinului din partea unor donatori importanți, Harris a reușit să impulsioneze unele categorii de alegători, cum ar fi tinerii, pe care Biden nu i-a convins.

Consultările din ultima săptămână au arătat că Harris, mai tânără cu aproape 20 de ani decât contracandidatul republican Donald Trump (78 de ani), se apropie de acesta din urmă în sondajele naționale.

Campania lui Harris: "A știut întotdeauna cine sunt cei pe care-i reprezintă"

Spotul va fi difuzat pe posturile de televiziune, precum și pe canalele de streaming și pe platformele sociale, fiind vizate cu precădere statele-cheie, care decid, în ultimă instanță, cine va conduce SUA în următorii patru ani.

Perioada de difuzare va fi înaintea Convenției Naționale Democrate, preconizată să înceapă la 19 august.

Clipul începe cu o succesiune de imagini cu Kamala Harris, din copilărie și până la maturitatea fizică, profesională și politică, în timp ce o voce masculină spune:

"Ca procuror, i-a băgat după gratii pe criminali și abuzatori.

Ca procuror general în California, s-a luptat cu marile bănci și a câștigat 20 de miliarde pentru proprietarii de locuințe.

Ca vicepreședinte, s-a luptat cu companiile farmaceutice pentru a limita prețul insulinei destinate persoanelor vârstnice.

Pentru că ea a știut mereu pe cine reprezintă."

Campania lui Harris: "Trump vrea să ducă țara în trecut"

Urmează apoi un colaj din declarațiile publice făcute de Harris în timpul mandatului.

"Această campanie este despre cine sunt cei pentru care luptăm. Credem într-un viitor în care oricine are oportunitatea nu doar de a supraviețui, ci și de a progresa. În care fiecare persoană în vârstă se poate pensiona cu demnitate.

Însă Donald Trump vrea să ducă țara înapoi, să dea scutiri de taxe miliardarilor și marilor corporații și să pună punct legii reformei asigurărilor de sănătate. Dar nu ne vom întoarce în timp. Sunt Kamala Harris și aprob acest mesaj", spune ea în secvența care încheie clipul.

Campania lui Harris: de cinci ori mai mulți bani decât a anunțat Donald Trump cu o zi în urmă

De la intrarea în cursa electorală, Harris a speculat condamnarea lui Donald Trump într-un proces de spălare de bani care implică o vedetă porno, precum şi alte acuzații penale cu care republicanul se confruntă.

Harris n-a ratat ocazia de a-l prezenta pe liderul republican drept responsabil pentru un val de măsuri împotriva avortului în statele conduse de republicani.

Cumpărarea de publicitate de către campania Kamalei Harris a eclipsat publicitatea de 10 milioane de dolari anunțată luni de campania lui Trump, care va fi lansată săptămâna aceasta în șase state-cheie, în tentativa de a contracara valul de entuziasm al alegătorilor şi donațiile pentru Harris.

Este vorba de cea mai mare achiziție de publicitate de către campania lui Donald Trump din ianuarie, notează presa internațională.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close