Antena 3 CNN Externe Familiile ostaticilor din Gaza au ieșit pe străzile din Tel Aviv pentru a marca 300 de zile de captivitate. „Acord sau abandon"

Familiile ostaticilor din Gaza au ieșit pe străzile din Tel Aviv pentru a marca 300 de zile de captivitate. „Acord sau abandon"

BeFunky-collage (67)
Familiile ostaticilor din Gaza au marcat 300 de zile de captivitate | Sursă foto: X
de Andreea Ştefan    |    01 Aug 2024   •   22:36

Mii de persoane s-au adunat joi seara pe străzile Tel Aviv-ului în jurul familiilor ostaticilor aflaţi în captivitate în Fâşia Gaza pentru a marca împlinirea a 300 de zile de la răpirea acestora în atacul din 7 octombrie, potrivit AFP.

„Nicio victorie fără întoarcerea ostaticilor" scandau manifestanţii îmbrăcaţi în tricouri galbene, cu inscripţia „acord sau abandon" şi purtând portrete ale apropiaţilor lor.

Forumul familiilor ostaticilor, care reprezintă o parte din rudele celor răpiţi în 7 octombrie, a lansat un apel de participare la acest marş, iar apoi la o adunare la Tel Aviv, sub sloganul „Ajunge, cerem un acord!".

La 7 octombrie, comandouri ale grupării islamiste palestiniene Hamas infiltrate din Fâşia Gaza în sudul Israelului au efectuat un atac care a provocat moartea a 1.197 de persoane, în majoritate civili, potrivit unui bilanţ AFP în baza datelor oficiale israeliene. Din cele 251 de persoane răpite atunci, 111 sunt în continuare deţinute în Gaza, dintre care 39 au murit, potrivit armatei.

Drept ripostă, Israelul a lansat o ofensivă în Fâşia Gaza, soldată până în prezent cu 39.480 de morţi, conform datelor Ministerului Sănătăţii al guvernului din Gaza, condus de Hamas, care nu diferenţiază civilii de combatanţi.

Discuţii pentru o încetare focului, asociată unei eliberări de ostatici, prevăzute săptămâna trecută în Qatar, au fost amânate, potrivit unei surse apropiate convorbirilor.

Premierul Benjamin Netanyahu a anunţat joi seara că ţine consultări cu privire la ostatici cu responsabili ai serviciilor de securitate, conform unui comunicat al biroului său.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close