Antena 3 CNN Politică Familia lui Joe Biden l-a încurajat să rămână în cursa pentru Casa Albă. Se discută dacă principalii săi consilieri ar trebui concediați

Familia lui Joe Biden l-a încurajat să rămână în cursa pentru Casa Albă. Se discută dacă principalii săi consilieri ar trebui concediați

Familia lui Joe Biden l-a încurajat să rămână în cursa pentru Casa Albă. Se discută dacă principalii săi consilieri ar trebui concediați
Joe Biden și Jill Biden, alături de nepoatele Natalie și Finnegan, pe 29 iunie 2024. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    01 Iul 2024   •   09:25

Duminică, familia lui Joe Biden l-a încurajat să rămână în cursa pentru alegerile prezidențiale SUA 2024 și a discutat în privat dacă ar trebui concediați consilierii de top, în urma prestației sale slabe la dezbaterea CNN care a aruncat campania sa în turbulență, potrivit CNN.

Familia lui Biden, inclusiv prima doamnă Jill Biden, fiul Hunter Biden și nepoții lor, s-au reunit la Camp David pentru o întâlnire programată anterior și l-au implorat pe președinte să continue să lupte în cursa sa pentru realegere, au declarat consilierii lui Biden pentru CNN. Un consilier a descris membrii familiei ca oferindu-și "sprijinul fără echivoc".

Familia - în mod clar frustrată de echipa care l-a pregătit pe președintele Biden înainte de dezbaterea CNN cu fostul președinte Donald Trump - a discutat dacă vreunul dintre consilierii de top ai lui Biden ar trebui concediat și dacă ar trebui făcute schimbări în personalul de campanie, a declarat un consilier.

Cu toate acestea, Biden este cunoscut ca fiind loial și protector față de consilierii săi apropiați și nu îi place să concedieze asistenți. Până duminică, nu părea să se prefigureze nicio schimbare majoră de personal.

Admirația și sprijinul pe care familia lui Biden i le-a arătat duminică președintelui au reflectat elogiile publice ale primei doamne pentru soțul său din ultimele zile.

Reuniunea familiei la reședința prezidențială a avut loc în timp ce Biden și campania sa se confruntă cu o avalanșă de apeluri ca președintele să renunțe la candidatură după dezbaterea prezidențială CNN de joi. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe modul în care membrii clanului Biden l-ar putea ajuta pe președinte și nu dacă acesta ar trebui să își reconsidere candidatura, a declarat unul dintre consilieri.

Șocul provocat de dezbaterea de la CNN este încă resimțit de mulți, iar președintele și cei apropiați lui se află în primele etape ale procesării consecințelor imediate.

Punctul de vedere al familiei, că Biden trebuie să continue să lupte, s-ar putea schimba în zilele următoare dacă spirala descendentă continuă și dacă președintele devine convins că ieșirea din cursă ar evita tragerea în jos a democraților în această toamnă.

Opinia familiei lui Biden ar fi crucială în determinarea viitorului său politic, chiar mai mult decât celebrul cerc interior de consilieri de top ai președintelui.

Acești consilieri sunt acum supuși unei examinări amănunțite, cei din interiorul partidului întrebându-se în mod deschis cum i-au permis președintelui să urce pe scenă săptămâna trecută pentru a se confrunta cu Donald Trump, știind ceea ce trebuie să fi știut. Echipa lui Biden a petrecut aproape o săptămână întreagă la Camp David, încercând să pregătească președintele pentru orice scenariu cu care s-ar putea confrunta în studioul CNN din Atlanta.

Biden și familia sa s-au reunit duminică pentru o ședință foto planificată de mult timp cu renumita fotografă Annie Leibovitz. Consilierii seniori au insistat sâmbătă la CNN că întâlnirea nu a avut ca scop să discute dacă președintele va rămâne în cursă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Va ploua într-o zi cât într-o lună”. Autoritățile sunt în alertă
x close