Antena 3 CNN Externe Mâncarea surpriză de la Jocurile Olimpice! Mulți români o servesc în post

Mâncarea surpriză de la Jocurile Olimpice! Mulți români o servesc în post

Jocurile Olimpice se apropie vertiginos. Nu doar sportivii au emoții pentru acest eveniment, ci și oamenii din bucătărie. Bucătarii se pregătesc intens pentru Jocurile Olimpice din acest an din Franța, punându-și la bătaie toată măiestria și creativitatea pentru a impresiona participanții și vizitatorii.

Mâncarea surpriză de la Jocurile Olimpice! Mulți români o servesc în post
Mâncarea surpriză de la Jocurile Olimpice! Mulți români o servesc în post
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2024   •   02:00

Franța are de mult timp reputația de a avea una dintre cele mai bune bucătării din lume, dar opțiunile pentru vegetarieni sunt adesea limitate. În acest context, decizia Franței de a servi mese bazate în proporție de 60% pe plante la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 a fost clar o mișcare care nu a fost bine primită de toată lumea, conform FoodandWine.com.

"Oamenii au fost cu siguranță surprinși atunci când am propus pentru prima dată un meniu bazat 60% pe plante", spune Philipp Würz, șeful departamentului de mâncare și băuturi pentru Jocurile Olimpice.

De asemenea, 80% din mâncarea servită la Jocurile Olimpice, atât sportivilor, cât și spectatorilor, va proveni din Franța, iar restul de 20% fiind în mare parte pentru a răspunde cererilor sportivilor.

Preparatul vedetă la Jocurile Olimpice, întâlnit frecvent pe mesele românilor 

Până la acest moment, au fost planificate 500 de rețete pentru Olimpiadă. Printre acestea se enumeră și preparatul preferat de Philipp Würz, o mâncarea care este foarte des întâlnită pe mesele românilor, mai ales în timpul postului. 

"Am locuit în Berlin, iar falafelul de la vânzătorii ambulanți este foarte răspândit acolo. Mă simt nostalgic să pot servi asta la Jocurile Olimpice", spune el. 

×
Subiecte în articol: falafel jocurile olimpice 2024 Franta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close