Armata evacuează oamenii din jurul zonei afectate, iar pompierii se luptă să stingă incendiul.
Nu este clar ce a provocat explozia, însă există temeri că incendiul s-ar putea răspândi, mai ales din cauza proximității cu instalațiile petroliere din Zahrani.
Ministrul Energiei a declarat sâmbătă că rezervele energetice au revenit la normal, după ce ieri reţeaua electrică a Libanului s-a închis în totalitate după ce cele două centrale principale ale ţării au rămas fără combustibil.
Centralele Al Zahrani şi Deir Ammar au încetat să funcţioneze după ce aparent stocurile de motorină s-au epuizat, iar producţia de energie a scăzut sub 200 de megawaţi.
Un credit în valoare de 100 de milioane de dolari a fost aprobat pentru importarea de combustibil, potrivit ministrului Energiei.
Libanul se luptă cu o lipsă de combustibil care a forţat multe întreprinderi să închidă şi a lăsat oamenii să se bazeze pe piaţa neagră. Oamenii au făcut cozi de kilometrii pentru a-şi alimenta vehiculele. Lipsa combustibilului ducând în unele cazuri la violenţă.
ONU estimează că 78% din populaţia ţării trăieşte în sărăcie, cu un şomaj în creştere şi o monedă care este în cădere liberă.
Hiperinflaţia care a scăzut valoarea monedei la minime istorice a condus populaţia şi companiile să folosescă dolarul sau alte valute în tranzacţiile de zi cu zi. Banca Centrală din Liban însă mizează încă pe moneda locală şi nu eliberează credite şi subvenţii în dolari.
Lipsa valutei străine pentru companiile din domeniul energetic şi farmaceutic face dificilă plata unor furnizori de combustibil şi medicamente.
În august, cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 79 de rănite după ce un rezervor de combustibil a explodat într-un depozit ilegal din nordul Libanului, potrivit Mediafax.