Antena 3 CNN Externe Explozii puternice și incendiu la cel mai mare depozit de petrol din Crimeea, după un atac cu drone

Explozii puternice și incendiu la cel mai mare depozit de petrol din Crimeea, după un atac cu drone

incendiu la depozit petrol crimeea
Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din oraşul Feodosia de pe coasta Crimeei de la Marea Neagră. FOTO: Telegram
de G.M.    |    07 Oct 2024   •   10:44

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din oraşul Feodosia de pe coasta Crimeei de la Marea Neagră, au declarat luni oficiali numiţi de Rusia, scrie Ukrainska Pravda.

Depozitul de petrol - JSC Marine Oil Terminal - este cel mai mare din Crimeea. În martie 2024 a mai fost vizat de un atac cu drone. 

Nu există victime, a precizat pe Telegram Oleg Kriuşkov, un consilier al guvernatorului instalat de Rusia în Crimeea.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la cauzele incendiului, dar canalul de ştiri Baza Telegram, care are surse printre serviciile de securitate ale Rusiei, a relatat că mai multe rezervoare de combustibil au luat foc în Feodosia după ce locuitorii au auzit o serie de explozii puternice.

Ministerul rus al Apărării a declarat că unităţile sale de apărare aeriană au distrus 12 drone ucrainene deasupra teritoriului Peninsulei Crimeea. Traficul stradal în unele părţi din Feodosia a fost restricţionat temporar, au declarat luni oficialii instalaţi de Rusia în Crimeea pe reţelele sociale.

Atacurile cu drone aeriene şi maritime ale Ucrainei asupra ţintelor militare ruseşti din Crimeea în timpul războiului au avariat sau distrus mai multe nave şi şantiere de reparaţii navale din portul Sevastopol din Crimeea şi au lovit diverse alte ţinte.

Moscova îşi foloseşte flota din Marea Neagră pentru a lansa atacuri cu rază lungă de acţiune asupra Ucrainei, dar pentru preşedintele rus Vladimir Putin, apele care fac legătura cu Marea Mediterană sunt, de asemenea, o trambulină importantă pentru proiectarea puterii în Orientul Mijlociu şi Europa.

×
Subiecte în articol: Crimeea Rusia Ucraina Război Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close