O coloană de fum putea fi văzută în zonă, la mai puţin de zece kilometri de locul în care se află în continuare fragmente din cadavrele victimelor şi din epava avionului malaysian prăbuşit la 17 iulie.
Experţii olandezi şi australieni au sosit joi la locul prăbuşirii avionului malaysian în estul Ucrainei, după mai multe încercări eşuate, începând de duminică, din cauza luptelor din proximitate, a anunţat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
"Observatorii misiunii OSCE au ajuns la locul prăbuşirii cursei MH17, pentru prima dată după aproape o săptămână, însoţiţi de patru experţi olandezi şi australieni", a anunţat organizaţia pe Twitter, adăugând că aceştia au folosit o rută diferită faţă de zilele trecute.
Armata ucraineană a anunţat joi dimineaţă că îşi va suspenda pentru o zi ofensiva din est împotriva separatiştilor proruşi, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a permite accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului.
Experţii olandezi şi australieni responsabili cu ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina au fost nevoiţi luni să se întoarcă din drum în timp ce încercau să meargă la locul catastrofei, unde se află fragmente din epava avionului Malaysia Airlines. Marţi şi miercuri, aceşti experţi şi poliţişti au fost nevoiţi să renunţe din nou să se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate.
Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova. Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.