Antena 3 CNN Externe Explozie urmată de incendiu în Minneapolis. Pompierilor le-a îngheţat apa şi spuma folosite la intervenţie

Explozie urmată de incendiu în Minneapolis. Pompierilor le-a îngheţat apa şi spuma folosite la intervenţie

Explozie urmată de incendiu în Minneapolis. Pompierilor le-a îngheţat apa şi spuma folosite la intervenţie
Sursa foto: Foto captura YouTube
02 Ian 2014   •   11:46

Prima zi a anului a adus un dezastru în oraşul american Minneapolis. 14 oameni au fost răniţi într-o explozie urmată de un puternic incendiu. Clădirea afectată servea ca loc de întâlnire al localnicilor de origine somaleză.

Şase răniţi sunt în stare critică şi este posibil să existe şi alte victime în locuinţele din clădire.

Explozia s-a produs la primele ore ale dimineţii, în oraşul american Minneapolis. În doar câteva minute clădirea cu parter şi două etaje a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit imediat dar au avut mari probleme atât din cauza incendiului violent, cât şi a gerului de aproape 20 de grade Celsius sub zero.

Echipele de pe ambulanţe au acordat primele îngrijiri unor locatari găsiţi în stradă, cu fracturi şi traumatisme. Deocamdată nu se ştie dacă ei au fost proiectaţi afară de explozie sau au sărit de la etaj pentru a-şi salva vieţile. Alte persoane au fost salvate de pompieri

Frigul a îngheţat, pe loc, o mare parte din apa şi spuma folosite de pompieri, ceea ce a făcut intervenţia şi mai dificilă.

Clădirea, vecină cu o moschee, avea, la parter, un magazin unde se întâlneau membrii comunităţii somaleze din oraş.

Cauza exploziei nu a fost stabilită. Anchetatorii nu exclud ipoteza unui act criminal cu motivaţie rasistă sau religioasă.


×
Subiecte în articol: incendiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close